Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven zijn minder goede betalers

Antwerpse bedrijven zijn minder goede betalers

Antwerpse bedrijven zijn minder goede betalers

wan68,2% van de facturen werd in het vierde kwartaal van 2014 op tijd betaald. Het is van voor de crisis geleden dat nog zo veel rekeningen tijdig betaald werden, zo blijkt uit cijfers van het bedrijfsinformatiekantoor Graydon.

Volgens Graydon is een en ander te danken aan “een meer professionele aanpak van de betalingsproblematiek bij bedrijven, de invoering van de wet tegen betalingsachterstanden en een geleidelijk herstellend vertrouwens bij ondernemers”.  Ook de overheid betaalt steeds vaker op tijd. Eind 2014 betaalde de officiële instanties negen op de tien facturen in minder dan 90 dagen.

Het aantal wanbetalers zakt daardoor naar 8%, het laagste peil sinds 2007. Toch blijven onbetaalde facturen nog al te vaak een nachtmerrie voor ondernemers. Gemiddeld verliest elk Belgisch bedrijf zo’n 2,8% van zijn totale omzet aan klanten die niet op tijd betaald hebben.

Antwerpen

De nationale betaalindex komt globaal uit op 104,5. Dit is volgens Eric Van den Broele het beste cijfer sinds zeven jaar.Opmerkelijk is dan wél dat de betaalindex voor de provincie Antwerpen met 99,03% toch wel minder goed afsluit dan de andere Vlaamse provincies.  Antwerpen staat in dit opzicht helemaal onderaan. Oost-Vlaanderen doet het in dit opzicht het best met 106,75, de hoogste waarde ooit.

.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.