Nieuws Antwerpen Antwerpse Beirens & Wellens wordt overgenomen door BDO

Antwerpse Beirens & Wellens wordt overgenomen door BDO

Antwerpse Beirens & Wellens wordt overgenomen door BDO

Advieskantoor BDO neemt het Antwerpse accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (B&W) over. De overname van B&W past in de groeistrategie van BDO op vlak van boekhoudkundig, fiscaal en juridisch advies aan voornamelijk familiebedrijven. Tegelijk verstevigt het advieskantoor zo zijn positie in de Antwerpse haven.

Beirens & Wellens werd in 2008 opgericht door Michel Beirens en Luc Wellens en telt onder zijn klanten familiebedrijven en internationale ondernemingen. De voorbije jaren nam BDO vooral bedrijven gespecialiseerd in advies rond digitalisering, fusies en overnames en cybersecurity over. Met de overname van B&W, versterkt het advieskantoor nu zijn klassieke diensten van accountancy en tax.

“De focus van B&W op grote en middelgrote bedrijven, matcht een-op-een met onze anorganische groeistrategie”, beaamt Peter Van Laer, ceo van BDO België. “We geloven rotsvast in de meerwaarde van de complementaire samenwerking tussen beide bedrijven. Maar ook de strategische inplanting in een economisch belangrijke regio als de haven van Antwerpen past daarin. Ten slotte vormen de 15 medewerkers dankzij hun knowhow, opleiding en ervaring een grote aanwinst in een tijdperk waar hoogopgeleide profielen schaars zijn.”

Op een kruispunt

Oprichters Michel Beirens en Luc Wellens geven duiding bij hun beslissing: “Door de toenemende complexiteit, de steeds strengere compliance-vereisten en de versnelde digitalisering en internationalisering stonden we op een kruispunt. Ofwel maakten we zelf een nieuwe kwantumsprong ofwel droegen we onze klanten en expertise over aan een organisatie die onze business en service minstens even kwaliteitsvol en toekomstgericht verder zet en opwaardeert. We hebben voor de tweede optie gekozen. We zijn er zeker van dat onze medewerkers goed zullen aarden binnen BDO. En onze klanten die ook internationaal actief zijn, kunnen nu een beroep doen op de kennis en expertise uit het wereldwijde netwerk van BDO.”

Ze blijven nog een aantal jaren aan boord om de integratie vlot te doen verlopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Hasselt
Antwerpen

TriFinance levert nu ook hr-experts

TriFinance, gekend als leverancier van financiële profielen, is onder de naam People Services ook gestart met het outsourcen van hr-experts.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.