Nieuws Antwerpen Antwerpse biotechbedrijven zoeken partners

Antwerpse biotechbedrijven zoeken partners

Antwerpse biotechbedrijven zoeken partners

fluiddaFluidda (Kontich), Novosanis (Antwerpen) en Phara (Antwerpen) nemen deze week als biotechbedrijven deel aan de grootste biotechbeurs ter wereld, BIO in het Amerikaanse San Diego. Ze hopen er contacten te leggen waardoor ze hun groeiperspectieven kunnen versterken.

Biotech is in Vlaanderen vooral een Gentse en een Leuvense aangelegenheid. Ook in Antwerpen werken een aantal kleine bedrijfjes evenwel hard aan hun eigen ontwikkelingen. Ze worden daartoe geregeld mee aangestuurd vanuit de Antwerpse universiteit.

75 Belgische biotechbedrijven tekenen deze week present in Las Vegas waar ze met de steun van FlandersBio, de Vlaamse life sciences cluster, en Flanders Investment & Trade, het Vlaamse agentschap voor Internationaal Ondernemen op het hoogste niveau hun ontwikkelingen kunnen voorstellen aan de pakweg 15.000 internationale specialisten die in San Diego hun opwachting hebben gemaakt.

BIO is de ‘place-to-be’ voor dealmaking, om de laatste nieuwe medische en andere biotechinnovaties te ontdekken, en inzichten te verwerven in business- en markttrends. De Belgische delegatie bestaat uit universiteiten, spin-offs en starters, en vertegenwoordigers van de grotere biofarmaceutische bedrijven (download brochure met alle deelnemers). Allen zijn verenigd in hun zoektocht naar partners.

De startende bedrijven zoeken investeerders of farmaceutische partners om de nieuwe medische doorbraken naar het volgend stadium te brengen. Het vraagt immers heel wat bijkomende expertise om het onderzoek uit het academisch laboratorium te krijgen en de dure studies met patiënten te starten. Bijna altijd is een farmaceutische partner onontbeerlijk.

Farmaceutische bedrijven zijn dan net op zoek naar nieuwe technologieën en innovatief onderzoek, complementair aan hun focusdomeinen. Die vinden ze meestal in de universitaire labs of startups. BIO is ‘the place to be’ om een overzicht te krijgen van alle nieuwe vindingen.

BIO is een jaarlijks congres dat over de jaren heen is uitgegroeid tot de meest prestigieuze internationale conventie voor de biotechnologie en farmaceutische sector. Er zijn vertegenwoordigers van meer dan 62 landen en ’s werelds grootste ‘one-on-one partnering’ biedt de mogelijkheid om vooraf online heel gericht interessante contacten te spotten en een afspraak vast te leggen. De BIO-organisatie verwacht dat er zo’n 28.000 individuele meetings zullen plaatsvinden.
Het is vooral deze one-on-one partnering die de Belgen naar San Diego brengt. Het is een unieke opportuniteit om de juiste contacten te identificeren; zowel de starter op zoek naar investeerders als de meer gevestigde bedrijven vinden hier wat ze zoeken.

De Antwerpse deelnemers aan BIO:

* Fluidda uit Kontich: actief op het vlak van medicatie op het respiratoire vlak.
* Novosanis uit Antwerpen: ontwikkelt medische apparatuur.
* Phara uit Antwerpen: consultancy op het vlak van Europese wetgeving.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.