Nieuws Antwerpen Antwerpse Bouwwerken aan de slag op vele werven tegelijk

Antwerpse Bouwwerken aan de slag op vele werven tegelijk

Antwerpse Bouwwerken aan de slag op vele werven tegelijk

aandeboomDe Antwerpse Bouwwerken starten in maart de werf voor het parkeergebouw van het AZ Sint Lucas in Gent op. Het gaat om een opdracht van 12 miljoen euro die het bedrijf binnenhaalde via een openbare aanbesteding. “Ons orderboek zit nog goed vol,” zegt gedelegeerd bestuurder Eric Onraedt. “We prijzen ons gelukkig dat de markt voor utiliteitsbouwwerken vandaag nog relatief goed loopt. Wij kijken daardoor nog makkelijk tot 1,5 jaar vooruit.”

De Antwerpse Bouwwerken zijn vandaag aan de slag op meerdere grote projecten tegelijk. Niet in het minst in een consortium bij de bouw van de Deurgancksluis in de haven van Antwerpen bv. Maar ook bij het chemiebedrijf Evonik, de renovatie van de derde Silvertoptoren en de bouw van appartementen voor Woonhaven op de Luchtbal zijn werknemers van Antwerpse Bouwwerken aan het werk. “Wij werken tevens  mee aan de ontsluiting van de R4 in Gent en de bouw van de nieuwe bibliotheek.”

Het order voor de bouw van een parkeergebouw annex infrastuurwerken voor Sint Lucas in Gent komt daar bovenop. Alsof er geen crisis in de bouw zou zijn? “Het gegeven crisis moet je ook enigszins relativeren”, zegt Eric Onraedt. “De markt voor de grote openbare infrastructuurwerken, utiliteitsgebouwen en overheidsinvesteringen ligt vandaag nog vrij goed. De crisis in de bouw heeft volgens mij vooral te maken met de daling van het aantal privéprojecten, gewoon omdat de consumenten nog altijd aarzelen en ook minder makkelijk krediet kunnen los krijgen bij de banken.”

De Antwerpse Bouwwerken wierven in dit opzicht de laatste dagen overigens in functie van de geboden opportuniteiten verscheidene bijkomende werknemers aan. Het bedrijf stelt nu zo’n 200 mensen tewerk.

Met een omzet van pakweg 90 miljoen euro vormen de Antwerpse Bouwwerken een stevig fundament onder Eiffage Benelux, de Belgisch-Nederlandse dochter van de Franse groep Eiffage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer