Nieuws Antwerpen Antwerpse brouwerij pakt opnieuw internationale prijs

Antwerpse brouwerij pakt opnieuw internationale prijs

Antwerpse brouwerij pakt opnieuw internationale prijs

ANTWERPEN – De Antwerpse Brouw Compagnie, gekend van het Seefbier, komt met prijzen naar huis van de internationale bierwedstrijd in het Duitse Frankfurt. In de brede categorie van Amber en Red Ale bieren kreeg het met Bootje’s Bier de Grand Gold award.

Bootje’s Bier werd in 2015 gelanceerd als bierhommage aan de beroemde Antwerpse Red Star Line rederij. Het is een amberrood speciaalbier, met gember en koriander. Brouwer Dries Cornelis was bijzonder tevreden met deze nieuwe internationale erkenning.

Ook in het verleden was het Bootje’s Bier reeds succesvol. Tijdens de World Beer Awards 2016 was het World’s Best in de categorie Belgium – Belgian Style Pale Ale.

Een kleine tien jaar geleden vond brouwer Johan Van Dyck het verloren gewaande recept van het Antwerpse Seefbier terug. Tot eind 2017 werd het Seefbier nog gemaakt bij brouwerij Roman in Oudenaarde. Dankzij crowdfunding konden Johan en zijn vrouw Karen Follens hun eigen brouwerij beginnen in het historische pand van het Noorderpershuis. En met succes dus.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.