Nieuws Antwerpen Antwerpse chauffeurs verkiezen Beep boven Uber

Antwerpse chauffeurs verkiezen Beep boven Uber

Antwerpse chauffeurs verkiezen Beep boven Uber

Het onafhankelijk online taxiplatform Beep zet met de lopende koopjesperiode alle zeilen bij. Met de slogan ‘#kooplokaal = #rijlokaal’ tracht het bedrijf shoppers tijdens deze periode af-en-aan te rijden richting de lokale winkelcentra. “De prijs staat vast. Er is geen drukte zoals op het openbaar vervoer. En we merken ondanks de bescheiden opstart door corona dat veel mensen meer neigen naar een lokale speler dan naar het mondiale Uber of het Franse Heetch. Ook de plaatselijke chauffeurs verkiezen ons”, zegt Steve Van Avermaet, co-founder van Beep.

Van Avermaet schuwt de scherpe taal niet bij de lancering van hun nieuwe slogan ‘#kooplokaal = #rijlokaal’. “De chauffeurs van Beep zijn allemaal van Antwerpen. Ze kennen als geen ander de plaatselijke verkeerssituaties, wegwerkzaamheden en binnenwegen en vergroten dus de kans op beperktere wacht- en rijtijden. Bovendien hebben ze altijd een joviale Antwerpse babbel bij”, vervolledigt Van Avermaet.

Het taxibedrijf merkt op dat chauffeurs makkelijk de weg vinden naar Beep. “We kunnen inmiddels met meer dan 20 bestuurders een goede bezetting garanderen. Verschillenden staan in de wachtrij. Wat van andere aanbieders niet kan gezegd worden.”

De coronacrisis zorgde bij Beep voor een voorzichtige start. Vrijwel meteen na de lancering van het online taxiplatform in oktober ging het land weer in semi-lockdown. Ondertussen probeert Beep in te spelen op de noden van hun klanten. Een voorbeeld hiervan is de koopjesperiode die momenteel aan de gang is. “We brengen je van deur tot deur tegen een vaste prijs. Koop je lokaal, rij dan ook zeker lokaal om op die manier de plaatselijke zelfstandige ondernemers te ondersteunen”, zegt Van Avermaet.

De voorbije twee maanden registreerden al meer dan 800 gebruikers zich door de Beepapplicatie te downloaden. Het aantal chauffeurs neemt toe en de reacties zijn positief. Zodra de corona-vaccinatiecentra in Antwerpen operationeel zijn, biedt Beep zijn ritten aan tegen vijf euro voor een enkele rit, zodat iedereen aan het centrum geraakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.