Nieuws Antwerpen Antwerpse CMB richt Japanse waterstof joint venture op

Antwerpse CMB richt Japanse waterstof joint venture op

Antwerpse CMB richt Japanse waterstof joint venture op

Compagnie Maritime Belge (CMB) heeft al kantoren in Tokio, Singapore en Hong Kong, maar gaat nu nog verder de Aziatische tour op. Samen met TSUNEICHI CRAFT & FACILITIES en haar scheepvaart business unit, KAMBARA KISEN, lanceert ze een waterstof joint venture in Japan.

Het bedrijf zal inzetten op waterstof waarbij motoren en toepassingen in Japan ontwikkeld en gedistribueerd worden. De start van het partnerschap wordt meteen concreet door een innovatief project: de HydroPhoenix, de eerste waterstof sleepboot in Azië. Deze baanbrekende ontwikkeling zal de lokale vraag naar waterstof doen toenemen en voor een stimulans zorgen voor de bouw van nog meer schepen en andere industriële waterstoftoepassingen.

Groene strategie

Ceo van CMB, Alexander Saverys, licht toe: “Met deze nieuwe joint venture bevestigt CMB opnieuw haar engagement voor de Japanse markt en haar steun voor de Japanse visie van een waterstofmaatschappij. We zijn vereerd om samen te werken met de gerespecteerde Kambara familie en kijken ernaar uit om deze nieuwe business unit met de TSUNEISHI Group te ontwikkelen. Dit zal ons in staat stellen snellere stappen te zetten naar een koolstofvrije maatschappij.”

Roxane de Bilderling, Ambassadeur van België in Japan, vult aan: “Ik geloof dat dit partnerschap de business case voor waterstofmotoren in de scheepvaartindustrie in Japan zal versterken en de groene groeistrategie van de Japanse regering zal ondersteunen. Groene energie is van cruciaal belang in de strijd tegen de klimaatverandering en voor een duurzame ontwikkeling voor iedereen. Deze samenwerking is een uitstekend voorbeeld van hoe België en Japan kunnen samenwerken voor een betere toekomst en ik kijk uit naar nog veel meer van dit soort samenwerking tussen onze twee landen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.