Nieuws Antwerpen Antwerpse cultuurhuizen houden deuren langer gesloten

Antwerpse cultuurhuizen houden deuren langer gesloten

Antwerpse cultuurhuizen houden deuren langer gesloten

ANTWERPEN – Het is bijzonder stil in de Antwerpse cultuurhuizen. Normaliter draaien zij in deze periode op volle toeren, maar het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben daar anders over beslist. “Deze crisis is een mokerslag voor elke sector, ook de culturele sector wordt hard getroffen”, zegt Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater, dat heeft beslist om tot eind mei de deuren te sluiten. “Je kan theatermakers steunen door geen voucher of omboeking te vragen. Alle kleine beetjes kunnen helpen om deze crisis te overleven.”

Het Fakkeltheater in Antwerpen zal tot en met 31 mei 2020 gesloten blijven. De maatregelen rond het coronavirus gelden voorlopig slechts tot 19 april, maar het Antwerpse theater stelt dat de producties voor mei sowieso niet meer tijdig klaar zouden geraken omdat er momenteel niet kan worden gerepeteerd. Meer dan 140 voorstellingen zijn geannuleerd of worden verplaatst.

Sinds 13 maart 2020 wordt er niet meer gespeeld in het Fakkeltheater en het voltallige personeel is momenteel technisch werkloos. “De beslissing om gesloten te blijven tot eind mei is een zware beslissing maar, gezien de omvang van de huidige crisis, de enige verantwoorde”, zegt directeur Sam Verhoeven. “Iedereen die in het bezit is van tickets zal in de loop van de komende weken per mail of telefoon gecontacteerd worden. We vragen met aandrang dat de mensen niet zelf contact opnemen.”

De voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2020/2021 in het Fakkeltheater zal normaliter van start gaan op woensdag 10 juni.

Gesloten doek bij cultuurhuizen

Ook andere Antwerpse cultuurhuizen hebben al voor een langere periode shows geschrapt dan strikt noodzakelijk wegens de huidige coronamaatregelen.

Opera Ballet Vlaanderen heeft beslist om nog enkele producties te schrappen. De voorstellingen van ‘Usher’ en ‘Cherkaoui/Bausch’ in mei, juni en begin juli gaan niet door. Het gaat om een annulatie en geen uitstel.

In de Bourla is alles tot 30 april afgelast, in hetpaleis tot 3 mei. De Stadsschouwburg heeft voor 26 april geen voorstellingen meer gepland. deSingel en de Arenbergschouwburg houden het voorlopig wel nog op de door de overheid gecommuniceerde voorlopige einddatum van de coronamaatregelen, 19 april dus.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.