Nieuws Antwerpen Antwerpse Deltaworx zet deze zomer recordaantal studenten aan het werk

Antwerpse Deltaworx zet deze zomer recordaantal studenten aan het werk

Antwerpse Deltaworx zet deze zomer recordaantal studenten aan het werk

ANTWERPEN – Zo’n 463.500 jobstudenten gaan deze zomer aan de slag. Dat berekende Federgon, de koepelorganisatie voor uitzendarbeid, op vraag van Deltaworx. Het Antwerpse studentenuitzendkantoor zal naar schatting zo’n 4.000 studenten tewerkstellen in juli en augustus, wat ongeveer 5 à 10% meer is dan vorig jaar.

Het aantal jobstudenten dat in de zomer werkt, steeg sinds 2012 met gemiddeld 3%. Een trend die zich ook dit jaar doorzet dankzij de flexibele regelgeving en het huidige positieve economische klimaat.

Jeroen Poels, ceo Deltaworx.

Concreet zullen dit jaar zo’n 463.500 jongeren hun vakantie vullen met een studentenjob. Zo’n 42% doet dat via uitzendkantoren zoals Deltaworx uit Antwerpen, dat gespecialiseerd is in uitzendarbeid voor studenten. Het Antwerpse bedrijf verwacht deze zomer 4.000 studenten van werk te voorzien.

Jeroen Poels, ceo Deltaworx “De zomer blijft een populaire periode voor jobstudenten, Hoewel er steeds meer doorheen het jaar wordt gewerkt, blijft de zomer een populaire periode voor jobstudenten. Toch merken we dat studenten niet geneigd zijn om bijvoorbeeld een volledige maand te werken. Ze gaan liever sporadisch doorheen de zomer aan de slag, wanneer het hen.”

In lijn met de studies

Ook steeds meer bedrijven zetten hun deuren open voor jobstudenten, waardoor atypsiche studentenarbeid, zoals marketing-, IT- en juridische opdrachten, mogelijk wordt. “Daarnaast zoeken meer jongeren bewust een job die in lijn ligt met hun studies, 29% om precies te zijn.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.