Nieuws Antwerpen Antwerpse design blijft onderbelicht

Antwerpse design blijft onderbelicht

Antwerpse design blijft onderbelicht

voxdaleMode en design gaan veelal samen. Antwerpen heeft een internationale reputatie op het vlak van mode. De vernieuwing die uitgaat van de Antwerpse designers blijft in dit opzicht toch wat onderbelicht. Het designplatform Antwerppoweredbycreatives.be wil daaraan verhelpen. De tentoonstelling
Antwerp Winning Designers zet daarom de spots op de creativiteit van de lokale designers. Een overzicht brengt alle ontwerpers en hun prijswinnende producten samen van 6 februari tot en met 23 april in Designcenter De Winkelhaak in de Lange Winkelhaakstraat.

Namen als Buzzispace, Novosanis, Paul Verhaert en Voxdale doen hier en daar al een belletje rinkelen. Toch blijft het creatieve talent van de Antwerpse designers nog veelal sterk onderbelicht. Ook verleden jaar barstte Antwerpen niettemin van origineel vakmanschap. De Antwerpse designers kregen er tijdens nationale en internationale wedstrijden tal van awards voor.  Antwerp.  Powered by creatives bundelt als designplatform de krachten van ontwerpers, bedrijven, onderwijs en overheid om de samenwerking binnen de creatieve sector te stimuleren en tevens het gebruik van design in andere sectoren aan te moeten.

Er staan tijdens een eigenlijke tentoonstelling onder meer meubels, apparaten en accessoires te kijk.  Via de expo krijgt het grote publiek de kans om de prijswinnende talenten gratis te ontdekken. Ze zien wie er achter de slimme app van Make-A-Wish zit, wie de ontwerper van de extralange Albatros-tram is of wie de interactieve videomuur van het MoMu bedacht. ‘Award Winning Designers’ rolt de rode loper uit voor de designers die deze en andere opmerkelijke ontwerpen op hun naam hebben staan.

‘Award Winning Designers’ wil niet alleen de opmerkelijke kwaliteiten van de designers en bedrijven in de Antwerpse regio onder de aandacht brengen. Het wil ontwerpers ook inspireren en motiveren om te blijven experimenteren en om zichzelf te blijven uitdagen: met de website awardwinningdesigners.be worden designers aangemoedigd om zich te meten op (inter)nationaal niveau.

Op de tentoonstelling zijn bekende designers en bedrijven vertegenwoordigd: Achilles Design, Ben Storms, BuzziSpace, Digiti, Dos Santos, Evi Peeters, Erik Sijmons, Hans Verstuyft, Katelijne de Kessel, Made, Mathias De Ferm, Mmood, Nobel flooring, Novosanis, Paul Verhaert, Piet Boon, Pieter Roex, Pinkeye, Ronny Duquenne, Sanny Winters, Tim Oeyen, Voxdale, Yellow Window.

Foto: De hoofdzetel van Novosanis en Voxdale in Wommelgem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.