Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantairs ontwikkelen slijpvormen Koreaans juwelenmerk

Antwerpse diamantairs ontwikkelen slijpvormen Koreaans juwelenmerk

Antwerpse diamantairs ontwikkelen slijpvormen Koreaans juwelenmerk

ANTWERPEN – Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, zet tijdens het Staatsbezoek naar Zuid-Korea momenteel de Antwerpse diamantexpertise in de kijker. Golden dew, één van de grootste Koreaanse juwelenmerken, lanceerde in aanwezigheid van het Belgische vorstenpaar drie speciale slijpvormen die het samen met Antwerpse diamantairs ontwikkelde ter ere van haar 30ste verjaardag.

De voorbije jaren evolueerde de diamantmarkt in Korea dusdanig, dat het land steeds interessanter wordt als afzetmarkt voor Antwerpse diamanthandelaren. De band tussen beide landen werd de voorbije jaren geïntensifieerd, met onder meer een handelsmissie van de stad Antwerpen in 2016, een driedaags bezoek van Koreaanse juweliers aan de Antwerpse diamantsector in 2017 en nu dus het Staatsbezoek waar de Antwerpse diamantsector deel van uitmaakt.

Om de goede intenties tussen beide landen te onderstrepen, werd een samenwerkingsakkoord getekend tussen AWDC en de Seoul Jewelry Industry Promotion Foundation, de overkoepelende Koreaanse juwelenorganisatie.

3 speciale slijpvormen

Golden dew ontwikkelde drie speciale slijpvormen samen met de Antwerpse diamantbedrijven IGC Group, S. Muller & Sons Diamonds en Mikisa Gems. Deze drie slijpvormen kwamen als meest originele ontwerpen naar voren uit een wedstrijd die AWDC en Golden dew samen opzetten voor de Antwerpse diamanthandelaren.

IGC Group ontwierp samen met Golden dew de zogenaamde Golden dew cut. Een uniek slijpsel in druppelvorm (de ‘dew shape’), gecertificeerd door HRD Antwerp, waar de twee bedrijven samen een patent op hebben genomen. S. Muller & Sons introduceert haar EightStar cut op de Koreaanse markt, een diamant met extra vuur en schittering in vergelijking met de klassieke briljant vorm. Ook deze cut werd gecertificeerd door HRD Antwerp. Tot slot is er nog de Ultrabright van Mikisa Gems, die via een speciale techniek heel kleine steentjes een nog betere lichtoptimalisatie en schittering bezorgen.

Deze drie Antwerpse special cuts zullen exclusief verdeeld worden via de meer dan 100 winkels die Golden dew uitbaat in Korea.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.