Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantairs op bezoek bij De Beers in Zuid-Afrika

Antwerpse diamantairs op bezoek bij De Beers in Zuid-Afrika

Antwerpse diamantairs op bezoek bij De Beers in Zuid-Afrika

ANTWERPEN – Een driekoppige Antwerpse delegatie vervoegde de Young Diamantaires tijdens hun bezoek bij ontginningsbedrijf De Beers Group in Zuid-Afrika. Alain Zlayet, zaakvoerder van Zlayet & Sons Diamonds, diamanthandelaar Hiren Shah en Melissa Smet, advocaat van het Syndikaat der Belgische Diamant Nijverheid, hadden de eer hun provincie te vertegenwoordigen.

De Young Diamantaires is een groep van ongeveer 250 jonge professionelen werkzaam in de diamantsector. Zonder formele structuur ontmoeten ze elkaar bij tradeshows en wisselen onderling informatie uit over de sector.

Onlangs kregen 25 Young Diamantaires de kans om de Venetia mijn van De Beers Group te bezoeken. De mijn is gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo en is verantwoordelijk voor 40% van de jaarlijkse diamantproductie van het land. De 4365 arbeidsplaatsen die de mijn biedt worden grotendeels ingevuld door de lokale bevolking.

De Beers is ook betrokken bij talrijke sociale projecten. De Young Diamantaires bezochten, naast de mijn, ook de Renaissance Secondary School te Musina, één van de 19 scholen die in het kader van het School Infrastructure Development Programme in Zuid-Afrika gebouwd werden met steun van De Beers. “Diamantontginning is de laatste jaren om diverse redenen negatief in het nieuws gekomen en gaat gebukt onder negatieve perceptie. De waarheid dat natuurlijke diamanten zoveel goeds betekenen voor de lokale gemeenschappen en ecosystemen wordt te weinig gedeeld”, vertelt Melissa Smet, één van de bezoekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.