Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantairs vliegen met Jet Airways

Antwerpse diamantairs vliegen met Jet Airways

Antwerpse diamantairs vliegen met Jet Airways

jetHet Antwerp World Diamond Centre (AWDC) en de vliegtuigmaatschappij Jet Airways hebben een nieuw memorandum of understanding betetekend. Daarmee halen beide organisaties de bestaande banden nog nauwer aan.

Antwerpen heeft als grootste diamantcentrum van de wereld nauwe bindingen met India. Honderden Indiase diamantairs zijn actief in en om de Hovenierstraat terwijl vele Antwerpse diamantfirma’s ook directe lijnen uitstaan hebben met Indiase ondernemingen. Het AWDC heeft dan ook een strategie uitgewerkt om de contacten met India en het lokale bedrijfsleven te versterken. Ondermeer via de Indiase vliegtuigmaatschappij Jet Airways. De diamantbedrijven krijgen in dit opzicht directe kortingen op vluchten naar Mumbai en New Delhi. Ook frekwent aangevlogen diamantbestemmingen zoals New York, Toronto, Singapore, HongKong en Bangkok maken deel uit van datzelfde netwerk.

“Het zogenaamde diamantcontract was de eerste bedrijfsovereenkomst die Jet Airways in 2006 ondertekende”, zegt Stefan Hollands, de general manager Benelux bij Jet Airways. “Het was het begin van een vruchtbare en intense samenwerking en wij kijken uit naar een verdere dienstverlening.”

Jet Airways werkt in dit opzicht samen met gereputeerde reisbedrijven zoals HRG, Blitz Travel, Transloyd, Weinberg en Omnia Travel Antwerpen.

Ondertussen blijft het gonzen van de geruchten dat Jet Airways op termijn Zaventem zou inruilen voor Amsterdam. Vandaag vliegt Jet Airways vanuit India binnen Europa enkel op Londen en Zaventem. Op Zaventem landt nu elke dag één Airbus A330 vanuit Mumbai en één vanuit New Delhi. Die vliegen dan door naar Toronto en New York. Of dit raamwerk aangehouden blijft is nog af te wachten. Enkele maanden geleden nam Etihad Airways een minderheidsparticipatie in Jet Airways. Vanuit Etihad Airways zou aangedrongen worden om het vluchtschema van Jet Airways te hertekenen. Stefan Hollands houdt het er van zijn kant bij “dat de mogelijkheden onderzocht worden om ook andere bestemmingen aan te vliegen. Amsterdam staat inderdaad op die lijst. Maar daaruit concluderen dat wij Zaventem verlaten is voorbarig.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.