Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantgemeenschap steunt slachtoffers watersnoodramp met grote cheque

Antwerpse diamantgemeenschap steunt slachtoffers watersnoodramp met grote cheque

Antwerpse diamantgemeenschap steunt slachtoffers watersnoodramp met grote cheque

De Antwerpse diamantgemeenschap overhandigde een cheque van 175.112 euro aan Croix-Rouge de Belgique. De steun is bestemd voor de slachtoffers van de watersnoodramp, die vooral Wallonië heeft getroffen. De overhandiging vond plaats in het voormalige ziekenhuis van Montegnée in de provincie Luik, waar Croix-Rouge de Belgique een opvangcentrum heeft geopend. Er is plaats voor 200 dakloze slachtoffers, waaronder gezinnen met kinderen, die hier tijdelijk kunnen verblijven om alvast de koude herfst- en wintermaanden te overbruggen.

Na de verwoestende overstromingen sloegen Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique de handen in elkaar om de noodhulp te coördineren met de solidariteitsactie ‘Helpen helpt’. Ook zeven Antwerpse diamantorganisaties bundelden hun krachten om de slachtoffers van de watersnood te steunen. “Dit initiatief groeide van onderuit en deze sectororganisaties zorgden voor de concrete invulling. Op vraag van meerdere diamantairs werd een campagne gelanceerd om de actie van Croix-Rouge de Belgique te ondersteunen”, zegt Nader Murad, Antwerps diamanthandelaar. “Vele bedrijven en personen uit de diamantgemeenschap stortten een gift op projectrekening 2525, met de mededeling ‘Antwerp diamond community’.”

Ook ABN AMRO droeg graag een steentje bij. “De beelden van de overstromingen afgelopen zomer hebben ons allemaal diep geraakt. ABN AMRO in België steunt dan ook van harte het initiatief van de diamantsector om financiële steun te bieden aan de getroffen gemeenschap,” aldus Geert van Reisen, ABN AMRO België.

Schoolmateriaal voor lagere en middelbare scholen

“De ingezamelde fondsen gaan integraal naar de slachtoffers van de ramp via verschillende projecten, geleid door Croix-Rouge de Belgique en vastgelegd in een actieplan”, zegt Christian De Coster, directeur van de ‘Flood Response’ cel van Croix-Rouge de Belgique. “Naast tijdelijke huisvesting, voedselhulp, hulp aan de meest kwetsbare slachtoffers in de getroffen gemeenten en lokale projecten, gaat er ook 2 miljoen euro aan middelen naar de getroffen scholen. Met het geld biedt men de leerlingen die school lopen in één van de 134 getroffen scholen onder andere middagmaaltijden en pedagogisch materiaal aan.”

Melissa Smet, organiserend lid van de Young Diamantaires: “Niet alleen grote diamantbedrijven, maar ook individuele werknemers en jonge ondernemers stortten een donatie, wat aantoont dat de overstromingsramp werkelijk de hele diamantgemeenschap heeft geraakt. Met deze actie draagt de Antwerpse diamantgemeenschap een warm hart toe aan de getroffenen van de waterellende in ons land. Wij bedanken alle schenkers die een donatie hebben gestort op de rekening van Croix-Rouge de Belgique. Samen hebben we van deze ondersteuningsactie een succes gemaakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.