Nieuws Antwerpen Antwerpse diamantsector gaat de onderwijstoer op.

Antwerpse diamantsector gaat de onderwijstoer op.

Antwerpse diamantsector gaat de onderwijstoer op.

De Antwerpse diamantsector organiseert, in samenwerking met de stad Antwerpen, een ‘diamantjaar’ – of liever een diamanthalfjaar –  dat loopt van oktober 2017 tot februari 2018. Antwerpen is al honderden jaren het wereldhandelscentrum van diamant. Tijdens deze themaperiode zullen allerhande evenementen georganiseerd worden in het teken van diamant. Eén daarvan is een onderwijsproject voor Antwerpse lagere scholen.

Op die manier wil de Antwerpse diamantsector het verhaal achter het handelscentrum op een interactieve manier tot bij de jonge generatie Antwerpenaren brengen. Zo kunnen Antwerpse kinderen van jongs af aan het belang ontdekken van de Antwerpse diamantsector voor hun stad.

In samenwerking met studenten Communicatiemanagement van de Artesis Plantijn Hogeschool, werkte het Antwerp World Diamond Centre een lessenpakket uit, gericht op leerlingen van de 3de graad lager onderwijs. Samen met mascotte Kim worden de leerlingen door de wereld van de Antwerpse diamantsector geleid. Ze leren onder andere over het ontstaan van diamanten, hoe en waar ze worden ontgonnen, de verschillende culturen, enz. Er werd een basiscursus ontwikkeld die aangevuld kan worden met themahoofdstukken naar keuze. Naast een cursus op papier, werd ook een digitale versie ontwikkeld.

Ari Epstein, CEO Antwerp World Diamond Centre: “Op deze manier willen we de  belangrijkste kennis over de diamantsector op een speelse maar leerrijke manier bijbrengen aan lagere schoolkinderen”.

De cursussen kunnen gedownload worden via www.awdc.be/scholenproject. De eerste 50 scholen die zich registreren via de website krijgen bovendien een gratis diamantdoos met extra educatief materiaal zoals een diamantloupe, partijbriefjes, een pincet, enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.