Nieuws Antwerpen Antwerpse Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

Antwerpse Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

Antwerpse Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

ANTWERPEN/MALLE – Na meer dan 90 jaar verlaat de Engels Group de Antwerpse Paardenmarkt. Op het industrieterrein van Malle en op een oppervlakte van 70.000 m² komt in 2022 het nieuwe distributiecentrum van waaruit de goederen en producten van de drie businessunits van Engels Group worden verdeeld.

Aan de Paardenmarkt in Antwerpen begon in 1927 het zakelijk avontuur van het familiebedrijf dat inmiddels haar 4e generatie introduceert. Maar daar worden binnenkort de deuren gesloten.

Vanuit een nieuw distributiecentrum op het industrieterrein van Malle zullen in de toekomst de goederen en producten van Thermo Comfort (HVAC), Engels Surfaces (solid surface specialist) en Engels Electro Groothandel worden verdeeld. Dankzij scanning en screening van de goederen zal de sortering en levering op aangepaste wijze gebeuren tot in de bestelwagens en vrachtwagens. Het nieuwe distributiesysteem zal een directe en vlotte levering van de lopende bestellingen faciliteren.

“Door de bouw van dit distributiecentrum spelen we verder in op de ontwikkeling en groei van ons familiebedrijf”, zegt Jan Engels, één van de bestuurders van de Engels Group. “Het project vormt meteen een mooie doorstart voor de vierde generatie in het familiebedrijf”.

Momenteel is Engels Group een flinke kmo met 70 medewerkers. In 2019 werd een geconsolideerde omzet van 31 miljoen euro gerealiseerd en een volumegroei van de divisie Thermo Comfort met liefst 20%. Over het hele coronajaar 2020 verwacht Engels Group een stabilisering qua omzet. Tijdens deze coronacrisis werd trouwens de vierde divisie Engels Health Care opgericht. Die spitst zich toe op gezondheid: mondmaskers, UVC-lampen, enzovoort. De broers Marc en Jan Engels hopen alvast dat de economische groei zich herpakt tegen 2022, zodat de vierde generatie met Thomas Engels en Catherine Engels het bedrijf verder kan ontplooien richting het eeuwfeest in 2027.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.