Nieuws Antwerpen Antwerpse expediteurs gaan Lean & Green uitdaging aan

Antwerpse expediteurs gaan Lean & Green uitdaging aan

Lean & Green groep VEA

Antwerpse expediteurs gaan Lean & Green uitdaging aan

Lean & Green groep VEA

Lean & Green groep VEA

De vzw Vlaams Instituut voor de Logistiek – of kortweg VIL – is het innovatieplatform voor de logistieke sector. VIL heeft reeds meer dan vier jaar ervaring in het begeleiden van bedrijven om een CO2-reductieplan op te stellen. 74 bedrijven werden onder zijn hoede Lean & Green. Een primeur is dat deze editie voor de eerste keer focust op een groep tussenpersonen in het vervoer. Als organisator van het verzenden van goederen, zonder eigen transportmiddelen, is het voor een expediteur geen evidentie om aan te tonen dat hij binnen zijn activiteiten 20% van de CO2-emissies binnen een periode van vijf jaar kan verminderen. Acht expeditiebedrijven gaan alvast de uitdaging aan. Deze “special edition” kwam tot stand op initiatief van en in samenwerking met de Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA).

Tijdens het traject zal vanuit de specifieke rol van de expediteur bekeken worden op welke manier hij kan bijdragen aan duurzame transportoplossingen en zo aan het verminderen van de eraan gerelateerde CO2. Door deelname aan deze Lean & Green editie verwerven de expediteurs kennis om CO2 gunstige alternatieven aan te bieden, en deze ingang te doen vinden bij hun klanten.

VEA wil de Antwerpse expediteursgemeenschap internationaal in de markt zetten als trendsetter voor duurzamere wereldwijde logistieke stromen. “We zijn er sterk van overtuigd dat er de komende jaren meer en meer overheidsmaatregelen zullen worden opgelegd om bedrijven er toe aan te zetten naar duurzame oplossingen op zoek te gaan. VEA wil de Antwerpse expediteurs hierin bijstaan en hen nu reeds de mogelijkheid bieden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren”, aldus Olivier Schoenmaeckers, directeur bij VEA.

Zoals steeds gebeurt de evaluatie van dossiers door de VUB-MOBI. Bij een positieve evaluatie ontvangen de deelnemende expeditiebedrijven de Lean & Green award in de lente van 2017. Op dat moment worden de namen van de laureaten bekend gemaakt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.