Nieuws Antwerpen Antwerpse faillissementscijfers gaan verder in het rood

Antwerpse faillissementscijfers gaan verder in het rood

Antwerpse faillissementscijfers gaan verder in het rood

ANTWERPEN – In februari 2019 gingen 990 bedrijven failliet in België, een stijging van 8,8% in vergelijking met februari 2018. Vooral in Vlaanderen was er een sterke toename van het aantal faillissementen, met 21,2%. Dat blijkt uit de Graydon Barometer Faillissementen. Ook in arrondissement Antwerpen gingen de cijfers in het rood.

Eric Van den Broele, senior manager research and development bij Graydon: “Met 990 faillissementen meten we de hoogste cijfers voor een februarimaand ooit. Dit mag verwondering wekken na een iets rustiger januarimaand, maar lijkt in eerste instantie de stijgende tendens van het afgelopen half jaar te bevestigen. Toch is er sprake van een duidelijke trendbreuk want meer verrassend is dat het fenomeen zich vooral op het Vlaamse gewest concentreert terwijl we in Brussel voor het eerst sinds meer dan een jaar dalingen noteren.”

Arrondissement Antwerpen heeft een belangrijk aandeel in dat negatieve cijfer van het Vlaamse gewest. Daar kwamen 18,24% meer faillissementsuitspraken dan in februari 2018. In Antwerpen is er zelfs sprake van een stijging van 20,75% met 128 faillissementen. In Turnhout gingen 39 bedrijven over de kop (+21,88%), in Mechelen 21 (+0%).

Ook jaarbalans in het rood

Nadat Antwerpen in januari de sterkste stijging van alle Belgische provincies liet optekenen, geeft het nu de rode lantaarn door aan arrondissement Limburg. Daar werden in de periode januari-februari 24,44% meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode vorig jaar. In arrondissement Antwerpen gaat het om 322 uitspraken (+20,15%). Daarvan werden 227 uitgesproken in Antwerpen (+21,89%), 62 in Turnhout (+29,17%) en 33 in Mechelen (+0%).

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.