Nieuws Antwerpen Antwerpse fintech-startup Oper haalt half miljoen euro op

Antwerpse fintech-startup Oper haalt half miljoen euro op

Antwerpse fintech-startup Oper haalt half miljoen euro op

ANTWERPEN – Fintech-startup Oper haalt in zijn eerste investeringsronde 500.000 euro op. Oper zag het levenslicht in 2018 en wil het aanvragen van hypothecaire leningen vergemakkelijken met een revolutionair softwarepakket.

Oper biedt kredietverstrekkers en -makelaars een technologische oplossing om digitaal woonkrediet te verlenen aan consumenten. Sinds zijn oprichting in 2018 digitaliseerde Oper al hypthecaire processen in drie Europese landen. Voor een Oostenrijkse bank slaagde Oper erin om het kredietbeslissingsproces terug te brengen tot enkele minuten.

In een recente pre-seed investeringsronde haalde de fintech-startup 500.000 euro op. Enkele investeerders zijn Britse zakenbank Barclays en early-stage funding groep Pitchdrive. Er participeren ook drie business angels mee in de ronde.

“Het kapitaal wordt aangewend om het team uit te bouwen, het product verder te ontwikkelen en de Europese expansie te bewerkstelligen”, vertelt Business Associate bij Oper Credits, Arnaud Ehlinger. “De investeerders bieden naast de investering ook toegang tot hun uitgebreide netwerk in de financiële sector en ervaring met het schalen van technologiebedrijven.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.