Nieuws Antwerpen Antwerpse Gabry Kuijten wint ideeënwedstrijd

Antwerpse Gabry Kuijten wint ideeënwedstrijd

Antwerpse Gabry Kuijten wint ideeënwedstrijd

ANTWERPEN – Gabry Kuijten heeft een ideeënwedstrijd van Bizidee gewonnen. De Antwerpse biedt met My Cancer Navigator, een pilootproject van het Antikankerfonds, persoonlijke begeleiding voor kankerpatiënten aan.

Bizidee organiseerde in samenwerking met onder andere het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen een inspiratieavond voor mensen die willen ondernemen. De ideeënwedstrijd voor de deelnemers met het beste idee werd gewonnen door de Antwerpse Gabry Kuijten van My Cancer Navigator.

Winnares Gabry Kuijten: “We geven informatie die wetenschappelijk onderbouwd is, uitgelegd in heldere taal, op papier én in een persoonlijk gesprek met een arts. De patiënt voelt zich hierdoor sterker om een dialoog aan te gaan met zijn of haar arts, en goed onderbouwd beslissingen te kunnen nemen. Soms krijgen mensen ook toegang tot een therapie die eerder nog niet overwogen was. Dankzij de middelen en tijd (van wetenschappers) die het Antikankerfonds ter beschikking stelde, werden in het pilootproject reeds 50 patiënten gratis ondersteund. De reacties waren aanmoedigend. “

Gabry kwam op het idee van My Cancer Navigator toen haar broer de diagnose van borstkanker kreeg. Daarop besliste Gabry hem zo veel mogelijk te helpen.

Groeien via partnerships

Bizidee peilde naar de verdere stappen die de onderneemster wil zetten met haar prijzenpot van 4.000 euro. “Om de dienstverlening duurzaam uit te bouwen en te financieren zijn we op zoek naar partners. We willen andere kankerorganisaties aanspreken, de overheden en we denken ook aan betalende partners zoals bijvoorbeeld grote bedrijven of verzekeraars. Begin volgend jaar overwegen we een crowdfunding campagne op te zetten. En uiteraard blijven donaties en grants altijd welkom. Met deze prijs hopen we alvast ons project kenbaar te maken aan een geïnteresseerd publiek”, besluit Kuijten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.