Nieuws Antwerpen Antwerpse groep investeert in Indische gezondheidssector

Antwerpse groep investeert in Indische gezondheidssector

Antwerpse groep investeert in Indische gezondheidssector

ANTWERPEN – Investeringsgroep Ackermans & van Haaren heeft deze maand ingetekend op de kapitaalverhoging van Medikabazaar. De Antwerpse groep deed dat samen met HealthQuad en de huidige aandeelhouders. Medikabazaar is marktleider in de levering van medische voorzieningen aan ziekenhuizen in India.

Sinds 2017 is de Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren aandeelhouder en lid van het investeringscomité van het Health-Quad I-fonds, dat participeert in 7 bedrijven in de Indische gezondheidssector, waaronder ook Medikabazaar. Die sector is de afgelopen 10 jaar met dubbele cijfers gegroeid, en zal naar verwachting verder groeien met 12% per jaar.

Via directe participatie verwierf Ackermans & van Haaren nu 5,4% in Medikabazaar. De groep zal zo ook in de raad van bestuur zetelen.

Medikabazaar is een B2B online marktplaats voor medische apparatuur en benodigdheden in India. Het bedrijf is gevestigd in Mumbai en is op 4 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider. Met 17 geavanceerde distributiecentra en 300.000 producten, dicht het platform de kloof tussen zorgverleners en productleveranciers.

Ivesteringsgroep Ackermans & van Haaren is actief in 4 kernsectoren: Marine Engineering & Contracting, Private Banking, Real Estate & Senior Care en Energy & Resources. Via haar aandeel in de participaties vertegenwoordigde de AvH-groep in 2018 een omzet van 5,9 miljard euro. Momenteel concentreert de groep zich op strategische participaties met veel groeipotentieel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.