Nieuws Antwerpen Antwerpse haven beperkt schade tijdens coronacrisis

Antwerpse haven beperkt schade tijdens coronacrisis

Antwerpse haven beperkt schade tijdens coronacrisis

ANTWERPEN – De totale goederenoverslag van Port of Antwerp daalde de eerste jaarhelft met 4,9% ten opzichte van de eerste helft van 2019. Na een sterk eerste kwartaal kende de haven een terugval in de overslag van alle goederenstromen, uitgezonderd het containersegment. Ondanks de impact van de coronacrisis op de globale productie- en logistieke ketens en een daling van de vraag als gevolg van de pandemie, bleef de haven 100% operationeel.

De voorbije zes maanden liepen 6.797 zeeschepen Antwerpen aan, wat neerkomt op een daling van 5,6% vergeleken met dezelfde periode in 2019. De bruto tonnenmaat van deze schepen daalde met 7,9% tot 193 miljoen.

En wat nu?

Voor het derde kwartaal verwacht Port of Antwerp nog blank sailings, maar tegelijk ziet het wel de eerste tekenen van herstel en het aantrekken van de Europese economie. Port of Antwerp stelt alles in het werk om het efficiënt functioneren van de haven te blijven verzekeren.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Port of Antwerp is een wereldhaven die het ritme van de Europese en de wereldeconomie volgt. De impact van het stilvallen van de globale supply chain door de coronacrisis is voelbaar geworden vanaf het tweede kwartaal en zal een effect hebben op de totale goederenoverslag dit jaar. Port of Antwerp houdt goed stand in de Hamburg-Le Havre range doordat het in veel segmenten actief is, het niet afhankelijk is van één continent en door haar rol als grootste geïntegreerde chemiecluster in Europa.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.