Nieuws Antwerpen Antwerpse haven blijft operationeel

Antwerpse haven blijft operationeel

Antwerpse haven blijft operationeel

ANTWERPEN – Nu er strengere maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus gelden, bevestigt Port of Antwerp dat de gehele haven van Antwerpen gedurende deze moeilijke periode operationeel blijft. “De haven behoort tot de essentiële infrastructuur van ons land. De logistieke keten en bevoorrading van ons land worden zo veiliggesteld”, klink het.

Essentiële goederen zoals voedingsmiddelen, brandstoffen en andere materialen en grondstoffen die noodzakelijk zijn om andere essentiële bedrijven operationeel te houden, zullen ook de komende weken via onze Antwerpse haven vervoerd worden. Port of Antwerp benadrukt dat de havengemeenschap met de hulp van haar werknemers alles in het werk stelt om de logistieke keten te vrijwaren en zo de continuïteit van de bevoorrading van ons land en de rest van Europa te garanderen.

“Om het correct functioneren van de haven te verzekeren, werd er inmiddels ook een multidisciplinaire en grensoverschrijdende taskforce aangesteld om te evalueren of bijkomende maatregelen nodig zijn en alle havenpartners daarvan op de hoogte te houden”, aldus ceo Jacques Vandermeiren.

Personeelsleden die kunnen telewerken wordt aangeraden dit zoveel mogelijk te doen. Voor de werknemers die een job uitoefenen waarvoor zij zich wel op het terrein moeten begeven, worden bijkomende maatregelen genomen in het kader van de ‘social distancing’.

Handelszaken en winkels in het havengebied blijven, net zoals in de rest van het land, tot nader order gesloten. Essentiële infrastructuur zoals tankstations blijven evenwel geopend.

Voor meer informatie kan je terecht op www.portofantwerp.com/nl/coronavirus.

Lees al onze berichten met een link naar corona op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.