Nieuws Antwerpen Antwerpse haven kent groei in eerste kwartaal 2020

Antwerpse haven kent groei in eerste kwartaal 2020

Antwerpse haven kent groei in eerste kwartaal 2020

ANTWERPEN – De totale goederenoverslag van Port of Antwerp steeg in het eerste kwartaal met 4,0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de toenemende groei van de containeroverslag compenseerde de daling van andere goederenstromen zoals conventioneel stukgoed en voertuigen. De impact van de coronacrisis liet zich in deze eerste drie maanden van het jaar slechts beperkt voelen.

Met een groei van 9,5% in TEU en 9,4% in tonnage blijft de containertrafiek veruit het grootste segment in de haven van Antwerpen. Er was een verhoging merkbaar van farma-producten en e-commerce en verder blijft de vraag naar gezonde etenswaren en voeding met lange houdbaarheid stijgen.

In het eerste kwartaal van 2020 liepen 3.476 zeeschepen aan in de haven van Antwerpen, zo’n 1,2 % minder ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019.

Impact corona op haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen zal als internationaal knooppunt van goederenstromen ook de gevolgen van de huidige pandemie merken. De impact van de crisis op het eerste kwartaal is eerder beperkt. Het is echter koffiedik kijken wat de uiteindelijke impact zal zijn op de globale economie en dus ook op de goederenstromen in de Antwerpse haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.