Nieuws Antwerpen Antwerpse haven krijgt nieuw logistiek centrum van tien miljoen euro

Antwerpse haven krijgt nieuw logistiek centrum van tien miljoen euro

Foto: rr

Antwerpse haven krijgt nieuw logistiek centrum van tien miljoen euro

ANTWERPEN – Op het terrein van de internationale terminaluitbater PSA in de Antwerpse haven komt een nieuw “duurzaam logistiek centrum”. Het Belgische bedrijf Aprojects investeert er zo’n tien miljoen euro.

Op de logistieke site, die voorlopig naamloos is, zal gebruik kunnen worden gemaakt van de grootste kraan in het havengebied. De Port of Antwerp-Bruges werkt ook mee aan de uitbouw van de nieuwe draaischijf. De samenwerking werd dinsdag ondertekend in het Bosuilstadion.

De nieuwe site zal vanaf mei onder andere worden gebruikt ter ondersteuning van de petrochemische installaties in de haven. Ook de toeleveringsketen van de Amerikaanse groene waterstofproducent PLUG zal via de site verscheept worden. PLUG bouwt momenteel een fabriek voor groene waterstof op de Vlaamse site ‘NextGen District’, een investering van 300 miljoen euro.

Eric Clonen van Aprojects wil met het logistieke centrum vooral een “one-stop-shop” concept aanbieden. “Het is een totaalconcept voor onze Europese industriële klanten”, zegt Clonen. “Wij optimaliseren met onze expertise de logistieke flow, dat doen we op diverse locaties wereldwijd, van China tot de Verenigde Staten.”

De site kan tot slot rekenen op zogeheten multimodale aansluitingen. “Aan de waterkant garandeert een diepzeekade dat de grootste vrachtschepen er kunnen aanmeren”, legt Clonen uit. “Aan landzijde is er dan weer een spoorverbinding naar het hinterland. CO2-neutraal transport naar Europese bestemmingen is voor ons een prioriteit.”

De naam van de nieuwe site wordt gekozen door de medewerkers en zal worden onthuld bij de oplevering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.