Nieuws Antwerpen Antwerpse haven krijgt sleuf voor meer groene stroom

Antwerpse haven krijgt sleuf voor meer groene stroom

In Beveren (Kallo), in de Antwerpse haven, voert Fluvius momenteel grote netverzwaringswerken uit In Beveren (Kallo), in de Antwerpse haven, voert Fluvius momenteel grote netverzwaringswerken uit

Antwerpse haven krijgt sleuf voor meer groene stroom

In Beveren (Kallo), in de Antwerpse haven, voert Fluvius momenteel grote netverzwaringswerken uit in de Ploegweg, de Molenweg en de Ketenislaan. Het netbedrijf trekt er een sleuf van 2 meter breed over een lengte van in totaal 2,3 kilometer. Daarin komen kabels te liggen voor verschillende bedrijven die hun groenestroomproductie uit biogas fors willen opdrijven.

Drie bedrijven in de buurt van Kallo bij de Antwerpse Haven beschikken over eigen vergistingsinstallaties waarmee ze biomethaan opwekken uit organische stoffen. Daarmee produceren ze ook groene stroom via warmtekrachtkoppelingen (WKK). Om die groenestroomproductie fors op te kunnen drijven, moesten ze elk hun elektriciteitsaansluiting verzwaren via een nieuwe kabel naar het dichtstbijzijnde transformatorstation. Door krachten te bundelen werd afgesproken om die kabels door dezelfde sleuf te laten lopen.

“Daarnaast komt er in dezelfde sleuf ook een extra kabel voor de openbare verlichting in de Antwerpse haven. Zo komen er dus vier verschillende kabels in dezelfde sleuf, wat natuurlijk veel efficiënter is en alle hinder tot een minimum beperkt”, klinkt het bij Fluvius. Fluvius legt ook een tijdelijk fietspad aan van 700 meter lang, om te vermijden dat fietsers voor de werken ruim 5 kilometer moesten omrijden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.