Nieuws Antwerpen Antwerpse haven valt in de prijzen met duurzaamheidsprojecten

Antwerpse haven valt in de prijzen met duurzaamheidsprojecten

Antwerpse haven valt in de prijzen met duurzaamheidsprojecten

ANTWERPEN – Twee duurzaamheidsprojecten van de Antwerpse haven werden bekroond met een IAPH World Ports Sustainability Award, uitgereikt op de World Ports Conference in het Chinese Guangzhou. Hiermee krijgen de inspanningen die Port of Antwerp samen met een reeks partners doet op het vlak van veiligheid en mobiliteit internationale erkenning.

Op initiatief van de International Association of Ports and Harbours (IAPH) werden voor het eerst de IAPH World Ports Sustainability Awards uitgereikt. Via deze internationale wedstrijd wil de IAPH duurzame havenprojecten in de kijker zetten. Op de World Ports Conference in Guangzhou mocht Port of Antwerp, het Antwerpse Havenbedrijf, meteen twee awards mee naar huis nemen.

De eerste award kreeg het voor het voor het beste veiligheidsproject. Door middel van een Buurt Informatie Netwerk (BIN) wordt al sinds 2014 de veiligheid in de Antwerpse haven opgekrikt. Daarvoor slaat Port of Antwerp de handen in elkaar met het BIN Kenniscentrum, de politiediensten en de dienst Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken. “Het BIN verbindt bedrijven en veiligheidsdiensten in een veilige, vertrouwde en transparante havenomgeving waardoor er gefocust kan worden op duurzame economische ontwikkeling”, verklaart Eric de Deckere, duurzaamheidsmanager bij Port of Antwerp.

Duurzame mobiliteit

Civitas Portis, een ander project waar de haven van Antwerpen bij betrokken is, won de eerste prijs voor gemeenschapsvorming. Via dit project worden binnen een netwerk van vijf Europese havensteden innovatieve oplossingen voor schoner en beter transport uitgewisseld. Port of Antwerp werkt ervoor samen met verschillende partners, waarvan Stad Antwerpen de trekker is. “Met een Europees samenwerkingsproject als Civitas Portis worden initiatieven zoals de Waterbus ook internationaal onder de aandacht gebracht en dat is een goede zaak”, aldus schepen van Haven Annick De Ridder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.