Nieuws Antwerpen Antwerpse haven werkt aan richtlijnen voor binnenvaart

Antwerpse haven werkt aan richtlijnen voor binnenvaart

Antwerpse haven werkt aan richtlijnen voor binnenvaart

ANTWERPEN – De Covid-19 Taskforce van de Antwerpse haven is voor de derde keer bijeengekomen. Binnen die taskforce wordt momenteel gewerkt aan specifieke richtlijnen voor binnenschippers die een zieke aan boord hebben. Het havenbedrijf bevestigt bovendien dat de haven nog steeds 100% operationeel is.

Port of Antwerp meldt na afloop van de derde bijeenkomst van de Covid-19 Taskforce dat het havenplatform feilloos blijft werken en er zich geen onoverkomelijke problemen stellen. Het ziekteverzuim zit bovendien in dalende lijn in de hele keten. De ‘green lanes’, een Europees initiatief dat vlotte grensovergangen voor logistieke spelers moet garanderen, verloopt merkelijk efficiënter dan een week geleden.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een specifieke richtlijn voor binnenschippers voor het geval ze een zieke aan boord zouden hebben. Deze richtlijn zal gedeeld worden, van zodra deze finaal goedgekeurd is door de bevoegde instanties.

Nog geen terugval in goederenstromen

Het havenbedrijf ziet nog geen terugval in de goederenstromen, behalve bij de aan- en afvoer van auto’s en van andere industriële componenten door het stilvallen van bepaalde sectoren. Er is een verhoging merkbaar van farmaproducten en e-commerce, ook de bevoorrading van voeding loopt vlot.

Eerder meldde Port of Antwerp dat ze op tekort aan magazijn- en opslagruimte aan de terminals zal anticiperen. Het Havenbedrijf monitort de situatie en verzamelt vragen van logistieke spelers en terminals, om te bekijken welke maatregelen kunnen genomen worden.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.