Nieuws Antwerpen Antwerpse haven wil cruciale medewerkers snel testen op corona

Antwerpse haven wil cruciale medewerkers snel testen op corona

Antwerpse haven wil cruciale medewerkers snel testen op corona

ANTWERPEN – De deelnemers aan de Covid-19 Taskforce van de Haven van Antwerpen vinden het, gezien de huidige, zorgwekkende evolutie van de covid-epidemie, belangrijk om de situatie nu goed te monitoren. De taskforce benadrukt het belang van het snel testen van medewerkers in cruciale functies bij havenbedrijven en neemt initiatief om een gecoördineerde, havenbrede testaanpak uit te werken.

De Antwerpse haven is volgens de taskforce cruciaal voor de bevoorrading van het land en van Europa. “Dankzij de dagelijkse inzet en het engagement van alle medewerkers blijft de haven ook nu 100% operationeel”, zegt Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp.

De taskforce boog zich specifiek over het systematisch testen van medewerkers in functies die kritiek zijn voor de werking van en de veiligheid in bedrijven in de haven. “Bedoeling is om doelgericht te testen in de eerste plaats om de veiligheid en gezondheid te garanderen, maar ook om medewerkers niet onnodig lang thuis in quarantaine te laten. Het betreft hier hoofdzakelijk medewerkers die hoog risico contact hebben gehad met personen die positief getest hebben.”

De taskforce neemt de nodige initiatieven om te investeren in additionele testcapaciteit en te komen tot een gecoördineerde, havenbrede aanpak die de continuïteit van de werking van de haven garandeert.

Aangezien deze problematiek ook de andere havens in ons land treft, is tevens beslist om de taskforce Nautische Keten op korte termijn bij mekaar te roepen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.