Nieuws Antwerpen Antwerpse havenindustrie investeert recordbedrag van 11,57 miljard euro

Antwerpse havenindustrie investeert recordbedrag van 11,57 miljard euro

Antwerpse havenindustrie investeert recordbedrag van 11,57 miljard euro

De 25 grote industriële bedrijven in het Antwerpse havengebied hebben hun investeringstempo de voorbije 10 jaar fors opgevoerd. Dat blijkt uit het overzicht dat Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft gemaakt. Tussen 2012 en nu werden er 53 nieuwe projecten in de steigers gezet, goed voor een recordbedrag van 11,57 miljard euro.

Het Antwerpse havengebied bevestigt met nieuwe cijfers van Voka nog maar eens zijn sterkte. Tussen 2012 en nu werden er 53 nieuwe projecten in de steigers gezet, goed voor maar liefst 11,57 miljard euro.

Ongeveer de helft van de investeringen houdt direct verband met milieu- en klimaatgerichte projecten met focus op circulaire economie, CO2-reductie, energie-efficiëntie en innovatieve brandstoffen. Een opmerkelijke tendens hier is de sterke nadruk op waterbesparende technologieën. De andere initiatieven, ongeveer 28 projecten, zijn gericht op capaciteitsuitbreiding.

“Een duidelijker bewijs dat onze industrie gelooft in een toekomst op lange termijn, kan je niet hebben”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.  “Bovendien ontkrachten deze cijfers ook de bewering dat de grootindustrie niet wakker ligt van het milieu of van de klimaatverandering. Want ook bij de projecten rond capaciteitsuitbreidingen zien we een sterke nadruk op procesoptimalisatie en emissiereductie.”

43 van de 53 aangekondigde projecten worden nog voor 2022 in gebruik genomen. De tien overige investeringen worden in de loop van de komende vijf jaar gerealiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.