Nieuws Antwerpen Antwerpse HB verwerkt diamant voor Louis Vuitton-juwelen

Antwerpse HB verwerkt diamant voor Louis Vuitton-juwelen

Antwerpse HB verwerkt diamant voor Louis Vuitton-juwelen

ANTWERPEN – De Sewelo, die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is met 1.758 karaat de op één na grootste diamant ooit gevonden en onderweg naar Antwerpen. Het Antwerpse bedrijf HB zal de recorddiamant slijpen, polijsten en opdelen in kleinere steentjes om verwerkt te worden in juwelen van het Franse luxemerk Louis Vuitton.

De Sewelo, ‘zeldzame vondst’ in de lokale taal Setswana, werd in april 2019 uit de Karowe-mijn in Botswana gehaald. Uit diezelfde mijn, in het bezit van Lucara, werd vier jaar eerder ook al eens een diamant van meer dan 1.000 karaat opgediept.

De steen is van near gem-kwaliteit, wat wil zeggen dat het eerder geschikt is voor industriële toepassingen dan als juweel, maar bevat ook stukken van het kwalitatievere white gem-niveau. Louis Vuitton laat de Sewelo daarom kloven, slijpen en polijsten om er een collectie diamanten van te maken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.