Nieuws Antwerpse holding Ackermans & van Haaren geeft turboversnelling aan Turbo’s Hoet

Antwerpse holding Ackermans & van Haaren geeft turboversnelling aan Turbo’s Hoet

Antwerpse holding Ackermans & van Haaren geeft turboversnelling aan Turbo’s Hoet

HOOGLEDE – Sinds de blijde intrede van Ackermans & van Haaren bij Turbo’s Hoet (op fifty-fifty basis en samen met de familie Hoet) blijken de cijfers van het West-Vlaamse bedrijf in stijgende lijn te gaan. De coronacrisis is goed en wel verteerd, zo leren de meest recente cijfers. 

Turbo’s Hoet kon 2021 afsluiten met verbazend goede cijfers. De groepsomzet steeg van 447 miljoen in het coronajaar 2020 naar 620 miljoen vorig jaar. In het pre coronajaar 2019 klokte het bedrijf af op 533 miljoen euro. De cash flow ging van 28 naar 41 miljoen euro en de netto winst klom van 18 miljoen tegenover 7 miljoen in 2020. De Turbo’s Hoet Group is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van zware vrachtwagens. Turbo’s Hoet is sterk aanwezig in Rusland en Wit-Rusland. Maar de jaarrekening leert niets over wat er nu zal gebeuren na het invoeren van sancties tegen Rusland, aldus de website De Rijkste Belgen.

Het belang van Rusland

In 2021 verkocht het bedrijf, of plaatste het in leasing, 7.800 vrachtwagens tegenover 5.400 in 2020. Deze stijging van 45 % kon nog groter zijn, mochten alle bestellingen ook worden geleverd door de constructeurs, wat dus niet het geval was.

TH Group was zeven jaar lang marktleider in Wit-Rusland met de verkoop van Daf vrachtwagens (zie foto). Maar vorig jaar schroefde Daf zijn leveringen aan Wit-Rusland terug om haar eigen Europese thuismarkt beter te kunnen bedienen. In Rusland werden vorig jaar globaal 10 % meer vrachtwagens verkocht. In een korte commentaar zegt het bedrijf dat de evolutie in Rusland afhankelijk is van de duurtijd van de Amerikaanse en Europese sancties.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.