Nieuws Antwerpen Antwerpse holding investeert 20 miljoen dollar in Venturi Partners

Antwerpse holding investeert 20 miljoen dollar in Venturi Partners

Antwerpse holding investeert 20 miljoen dollar in Venturi Partners

Venturi Partners, een in Singapore gebaseerde fondsbeheerder met een sterke focus op de consumentensector in India en Zuidoost-Azië, heeft 100 miljoen dollar kapitaal opgehaald. Ackermans & van Haaren (AvH) uit Antwerpen is één van de ankerinvesteerders in Venturi Partners Fund I, samen met Frédéric de Mevius, de stichter van Verlinvest en Planet First, en Peugeot Invest, een investeringsvehikel van de familie Peugeot.

De belangrijkste investeringsthema’s van het Venturi Partners fonds zijn lifestylemerken, online marktplaatsen, FMCG, onderwijstechnologie en gezondheidsproducten voor consumenten. In september 2020 voltooide het fonds haar eerste investering in Livspace, een Indiaas bedrijf actief in online home design.

AvH heeft 20 miljoen dollar uitgetrokken voor Venturi Fund I, te investeren over een periode van vier jaar. In lijn met haar actieve investeringsstrategie zal AvH vertegenwoordigd zijn in de General Partner, het investeringscomité en de raad van bestuur van Venturi Fund I. AvH wil samen met het fonds co-investeren in een selectie van sterk groeiende ondernemingen met een disruptief businessmodel.

Deze investering maakt deel uit van de strategie van AvH, de langetermijnpartner bij uitstek van familiebedrijven en managementteam, om, samen met lokale partners met diepgaande sectorkennis, te investeren in de snelgroeiende Indiase en Zuidoost-Aziatische consumentensector (Venturi) en gezondheidszorg (HealthQuad), in het kader van de jonge en groeiende bevolking, de toenemende welvaart van de middenklasse en de aanhoudende verstedelijking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.