Nieuws Antwerpen Antwerpse horeca lijdt onder faillissementen

Antwerpse horeca lijdt onder faillissementen

Antwerpse horeca lijdt onder faillissementen

talkingHet aantal faillissementen is ook in het Antwerpse en in het Waasland duidelijk aan het dalen. De dramatische cijfers van enkele jaren terug liggen achter ons. Verleden jaar daalde het aantal gefailleerde bedrijven in het arrondissement Antwerpen met 10,09%. In het Waasland was de daling beperkt tot 0,52%.

Met nog “maar” 1372 gefailleerde bedrijven had de Antwerpse handelsrechtbank verleden jaar duidelijk minder om handen dan het jaar ervoor. Zeker in de afgesloten maand december trad een opvallende daling in. Met 142 gesloten bedrijven deed Antwerpen zelfs 20% beter dan het jaar ervoor.

Het Waasland volgde die snelle daling niet. Daar werden 193 bedrijven gesloten, slechts 0,52% minder dan in 2014. De maand december was er overigens biezonder slecht want toen werden ineens 93 bedrijven failliet verklaard, liefst 34%….. meer dan in december van 2014.

Volgens een analyse van het handelsinformatiekantoor Graydon was de ravage opnieuw biezonder groot in de horeca. In 2014 was het vooral de bouwsector die klappen kreeg. De horeca heeft in het licht van de invoering van de witte kassa’s kennelijk een voorproefje genomen. Tientallen zaken werden in het Antwerpse gesloten.

De gedwongen sluiting van de distributieketen Talking French was de hardste klap die Antwerpen te verwerken kreeg. Bij die faling in maart jl. verloren 104 mensen hun baan.

Nog een uitschieter: volgens analist Eric Van den Broele worden de laatste maanden opvallend veel “oude” bedrijven gesloten. In de afgelopen jaren gingen vooral “jonge” bedrijven overkop. Het procentueel aandeel van de gesettelde bedrijven neemt merkelijk toe.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.