Nieuws Antwerpen Antwerpse horeca telt met scheurkalender af naar 1 jaar lockdown

Antwerpse horeca telt met scheurkalender af naar 1 jaar lockdown

Antwerpse horeca telt met scheurkalender af naar 1 jaar lockdown

Enkele horecaondernemers uit Antwerpen houden een originele aftelactie, omdat ze slechts 25 dagen verwijderd zijn van één jaar lockdown in de horeca. Met een scheurkalender met 25 blaadjes geven ze 25 tips aan de regering en het parlement. “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”, aldus Wim Van der Borght, een horecaondernemer met een twintigtal zaken. “We willen ons stilaan ‘afscheuren’ en opnieuw de deuren openen van onze horecazaken. Want intussen lijkt de sluiting normaal, maar dat is ze niet. Verre van.”

Op 14 maart 2020 werd met een eerste ministerieel besluit de hele horecasector gesloten, samen met een eerste algemene lockdown. “Op 14 maart 2020 ging het blok erop, om maar heel af en toe opnieuw te kunnen heropenen, met vele beperkingen. De afgelopen 12 maanden zijn we amper 133 dagen open geweest. Dat is slechts 33%, of dus 2/3 van het jaar gesloten. Het wordt hoog tijd voor normalisering”, zegt Wim Van der Borght.

“Met deze actie willen we de aandacht vestigen op het feit dat de horeca net die verbindende functie in de maatschappij heeft, dat het water nu wel quasi overal aan de lippen staat én dat we, mits wat goeie wil en duidelijke afspraken, de horeca perfect coronaveilig kunnen organiseren”, vult David Claeys van horeca.next en Otomat, de bekende en innovatieve pizzaketen in het Antwerpse, aan.

“Door de 25 scheurblaadjes tellen we af naar 1 jaar lockdown, maar we geven ook 25 praktische tips aan de beleidsmensen én de horeca zelf, hoe het wél kan”, zegt Wim Van der Borght. “Die tips kunnen wat aanstootgevend zijn, maar dat is quasi 1 jaar sluiting van de horeca nog meer. Laat de ondernemers in dit land aub terug ondernemen, met verstand en op een veilige wijze. Want zonder ondernemers is er straks geen omzet en geen financiering meer.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Dave T. 2021-02-18 07:13:23

Niet alleen de horeca heeft enorm te lijden onder de huidige sluitingen. Wat met de talrijke sportclubs? Overleven begint heel moeilijk te worden voor velen. Geen inkomsten meer, en uw leden boven de 12j mogen nog steeds niet indoor trainen. Ik ben zelf voorzitter van een judoclub en moet helaas vaststellen dat ons voortbestaan aan een zijden draadje hangt.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.