Nieuws Antwerpen Antwerpse installateurs promoten inruilactie oude kachels met premie

Antwerpse installateurs promoten inruilactie oude kachels met premie

Antwerpse installateurs promoten inruilactie oude kachels met premie

SCHOTEN/WUUSTWEZEL/BOOM – 40 kachelinstallateurs, waaronder Alpha Heating uit Schoten, Ecoflames uit Wuustwezel en Forceville uit Boom, reiken een vervangingspremie van 300 euro. Die moet mensen ertoe aanzetten hun oude, vervuilende kachel te vervangen door een nieuwe.

Uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd van Stroomop blijkt dat er in ons land 3,7 miljoen kachels in gebruik zijn. Daarvan zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren dringend aan vervanging toe. Zowat 36 procent heeft immers een kachel ouder dan 10 jaar in huis. In provincie Antwerpen staat dat cijfers op 10 procent. Daar zouden bijna 43.000 toestellen dringend vervangen moeten worden.

“Vlaanderen is de enige regio in Europa waar nog geen premies worden voorzien voor het vervangen van oude, vervuilende kachels. Omdat de overheid op zich laat wachten, willen wij als sector een signaal geven, de consument bewust maken en onze bijdrage leveren”, zegt initiatiefnemer Ludwig Van Wonterghem van Stroomop. “Met CO2-normen en fijnstof meer dan ooit hoog op de agenda, vinden we het dus niet meer dan logisch dat mensen ertoe worden aangezet.”

Wie zijn of haar kachel van meer dan 10 jaar oud wil vervangen, komt in aanmerking voor de premie van 300 euro bij de aankoop van een nieuwe hout- of pelletkachel. Die kan nog tot en met eind maart worden aangevraagd via de website van het initiatief. Daar wordt ook advies gegeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.