Nieuws Antwerpen Antwerpse investering levert Ineos Exceptional Investment Trophy op

Antwerpse investering levert Ineos Exceptional Investment Trophy op

Antwerpse investering levert Ineos Exceptional Investment Trophy op

ANTWERPEN – Terwijl de staking bij chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel nu al vijf weken duurt, is er ook positief nieuws voor het Britse moederbedrijf. Chemiebedrijf Ineos uit het Verenigd Koninkrijk krijgt de Exceptional Investment Trophy 2020. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt door Flanders, Investment and Trade (FIT).

Het Britse chemiebedrijf Ineos ontvangt deze uitzonderlijke trofee van het FIT, omdat het in 2024 in Lillo de nieuwe fabriek Project One wil openen. Het gaat om een investering van zo’n 3 miljard euro, die 450 directe jobs met zich zal meebrengen.

Vlaams minister-president Jan Jambon overhandigde deze uitzonderlijke trofee aan John McNally, ceo Project One bij Ineos.

“Vorig jaar kondigde Ineos de bouw van een nieuwe productiesite aan in de haven van Antwerpen”, bevestigt de minister-president. “Dat dit een uitzonderlijke investering is, staat buiten kijf. Niet alleen gaat het om het grootste investeringsbedrag ooit bij Ineos. Het bedrijf tekent ook voor de grootste investering in de Europese chemiesector in 20 jaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.