Nieuws Antwerpen Antwerpse investeringsgroep realiseert recordwinst

Antwerpse investeringsgroep realiseert recordwinst

Antwerpse investeringsgroep realiseert recordwinst

ANTWERPEN – Investeringsgroep Ackermans & van Haaren heeft in de eerste helft van 2019 een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 212,9 miljoen euro, tegenover 111,7 miljoen euro in dezelfde periode in 2018.

Die recordwinst schrijft de Antwerpse investeringsholding toe aan de boekwinst op Residalya. “Sinds wij begin 2015 ingestapt zijn in het kapitaal van Residalya, hebben wij deze groep verder kunnen uitbouwen tot een middelgrote speler in de Franse rusthuissector, met een bijzondere aandacht voor kwaliteitsvolle zorg voor de circa 2.600 residenten. In deze sector hebben wij samen met het management Residalya verkocht aan de Franse nummer 3, DomusVi. Deze transactie heeft Ackermans & van Haaren 165 miljoen euro cash opgeleverd en een meerwaarde van 105 miljoen euro”, verklaart Jan Suykens, ceo-voorzitter van het executief comité.

Ackermans & van Haaren investeerde in de eerste jaarhelft ook ruim 45 miljoen euro in zijn portfolio. Dat gebeurde voornamelijk via het versterken van participaties in CFE/DEME, Rent-A-Port, SIPEF en Sagar Cements. Toch zijn er ook enkele nieuwe investeringen. Begin 2019 heeft Ackermans & van Haaren 60% verworven van Biolectric, een producent van kleinschalige biogasinstallaties voor de landbouw. In juli werd 10 miljoen euro ingeschreven op de kapitaalsverhoging van het Gentse AgroSavfe, een spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, dat met op eiwit gebaseerde biologische gewasbeschermingsmiddelen een alternatief ontwikkelt voor chemische pesticides.

In 2019 verwacht Ackermans & van Haaren, dankzij de boekwinst op Residalya, een recordresultaat te behalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.