Koffiebar Kornél Foto: Joris Herregods

Antwerpse koffiebar Kornél in goede handen: na Ellen en Ellen komt… Ellen

Ellen Beyers en Ellen Bultinck, de uitbaatsters van koffie en co-working Kornél in de Antwerpse Sint-Lambertusstraat (op de grens met Berchem), hebben woensdag hun opvolgers voorgesteld. De nieuwe drijvende kracht heet… ja hoor, Ellen.

Ellen Derveaux (48) zet haar job in de verzekeringen opzij om voluit voor dit lokaal horecapareltje te gaan. “De naam, de aanpak, de openingsuren, de kaart, ik ga er niets aan veranderen”, zegt de nieuwe Ellen, die zowat het gevoel heeft dat Kornél op haar stond te wachten: “Ik woon in Borgerhout, niet ver. Ik zocht een nieuwe uitdaging en hou van koken en mensen ontvangen, net als mijn man Gert, die zijn job als marketingdirecteur behoudt maar mij volop gaat steunen en meehelpen. Ik hoorde van meerdere mensen hoe geweldig Kornél is, en welke grote rol het heeft in deze buurt.”

“Die down to earth aanpak, niet te chique, wel warm en gezellig, da’s wat ik al een tijdje zocht. Wij hebben twee kinderen, Sofie en Toon. En nu een derde, Kornél. Sofie heeft een mentale beperking maar hoe mooi zou het zijn dat we haar in de toekomst hier een zinvolle dagbesteding kunnen geven. Want zorgen voor mensen is ook haar tweede natuur!” Ellen Beyers en Ellen Bultinck gaan vanaf begin 2024 nog meedraaien om Ellen haar plek te laten vinden. En broeden stilletjes op nieuwe plannen. Ze staken veel tijd in het vinden van hun perfecte ‘lovernemer’. Er kwamen enorm veel reacties, maar nu Ellen gevonden is, zijn ook klanten én buren meer dan tevreden.