Nieuws Antwerpen Antwerpse Kringwinkels verkopen nu CKS, Ginger en fred+ginger kleding

Antwerpse Kringwinkels verkopen nu CKS, Ginger en fred+ginger kleding

Antwerpse Kringwinkels verkopen nu CKS, Ginger en fred+ginger kleding

ANTWERPEN – In de rekken van de Antwerpse Kringwinkels kan je nu ook nieuwe kleding van de FNG-merken CKS, Ginger en fred + ginger vinden. De modegroep FNG gaat immers samenwerken met De Kringwinkel Antwerpen voor de herstelling en verkoop van retourartikelen. Zo krijgen deze kleren niet alleen een tweede kans, maar wordt tegelijk ook de sociale tewerkstelling vooruitgeholpen.

Alle geretourneerde kleding van de FNG-merken CKS, Ginger en fred + ginger die (licht) beschadigd is en die hersteld moet worden, wordt voortaan ingezameld en gesorteerd bij De Kringwinkel. Stukken waar een herstelling aan moet gebeuren, gaan naar het naaiatelier Binnenste Buiten, een sociaal project van Stad Antwerpen. Daarna worden ze opnieuw verkocht in De Kringwinkel aan kringwinkelprijzen.

Bij de CKS-winkels van Antwerpen, Brasschaat, Dendermonde, Gent, Mechelen en Mol wordt vanaf vandaag ook gedragen kleding ingezameld die daarna via de Antwerpse Kringwinkels verkocht zal worden. Voor FNG is de samenwerking met De Kringwinkel een bewuste keuze. “We hebben verschillende pistes geanalyseerd om kledij een tweede leven te geven, maar dat bleek niet evident. Nu hebben we gelukkig wel enkele mogelijkheden voor end of life dankzij de samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen”, vertelt Sara Kovic, CSR coördinator bij modegroep FNG.

“Ook voor ons is deze samenwerking een grote win,” vult Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen, aan. “Met De Collectie gaan we al jaren voor een duurzame, maar vooral ook lokale verwerking van kleding. Deze samenwerking sluit daar naadloos op aan.”

Kleding van CKS, Ginger en fred + ginger is te koop in de 9 Kringwinkels: Abdijstraat 104 (Antwerpen-Kiel), Bredabaan 397 (Merksem), Kapelsestraat 237 (Kapellen), Kroonstraat 166 (Borgerhout), Otto Veniusstraat 11 (Antwerpen), Sint-Jorispoort 29 (Antwerpen), Venstraat 153 b (Schoten), Vosstraat 305 (Deurne) en Bredabaan 651 (Brasschaat).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.