Nieuws Antwerpen Antwerpse landbouwproducten op Wereldtentoonstelling Milaan

Antwerpse landbouwproducten op Wereldtentoonstelling Milaan

Antwerpse landbouwproducten op Wereldtentoonstelling Milaan

pivaAntwerpen is in vele opzichten de groentenkorf van Europa. Op de Wereldtentoonstelling van Milaan organiseert de provincie Antwerpen daarom vandaag een internationaal forum waarop de voedselindustrie als een van de speerpunten van de provincie Antwerpen voorgesteld wordt.

De provincie Antwerpen telt liefst 3700 bedrijven die actief zijn in de land- en tuinbouw. Meer dan 20.000 mensen zijn tewerkgesteld in het agrocomplex. Met de deelname aan de Wereldtentoonstelling wil Antwerpen het internationaal delen van kennis en samenwerking stimuleren. De bedrijven die deelnemen aan het forum hebben in dit opzicht hun internationale contacten uitgenodigd.

Vandaag wordt een seminarie ingelegd met als thema “Voedselveiligheid in België.” Sprekers zijn Philippe Houdaert van het Federaal Voedselagentschap en Ann De Craene van de Vereniging van Belgische Tuinbouwcoöperaties.

Na de presentaties verzorgt te provinciale school PIVA een receptie. De provincie heeft ook chocolatier/lesgever Jurgen Baert meegenomen naar Milaan.

Het VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek uit Mol zal in Milaan toelichting geven bij het lopende onderzoek naar en het kweken van algen.

Ook de Veilingen Hoogstraten en Belorta maken deel uit van de Antwerpse delegatie. POM Antwerpen, het provinciale Proefbedrijf Pluimveehouderij en het provinciaal praktijkcentrum  voor melkvee en voedergewassen Hooibeekhoeve sturen een afvaardiging. Daarnaast zijn ook Thomas More, en de KU Leuven present.

De lijst van de vertegenwoordigde bedrijven:

* Bens uit Oevel: varkensvlees en karkassen.

* Biolectric uit Temse: biogasinstallaties.

* Huvepharma uit Antwerpen: dierengeneeskunde.

* Incubel uit Hoogstraten: pluimvee.

* Intraco uit Antwerpen: kippenstallen en veevoedermengsels

* Noordvlees uit Kalmthout: varkensslachtshuis.

* Sopraco uit Geel: vlees.

* Van Lommel uit Olen: kalfsvlees.

De Antwerpse delegatie wordt aangestuurd door de gedeputeerde Ludwig Caluwé: “We kijken uit naar deze spannende dag op het Belgisch paviljoen. Ik hoop dat we hiermee bijdragen tot de verdere samenwerking tussen agrarische organisaties over de hele wereld, veilingen, onderzoekscentra en de provincie Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.