Nieuws Antwerpen Antwerpse LIFE ontwikkelt project van 230.000 m2 in Den Haag

Antwerpse LIFE ontwikkelt project van 230.000 m2 in Den Haag

Antwerpse LIFE ontwikkelt project van 230.000 m2 in Den Haag

ANTWERPEN – De Antwerpse projectontwikkelaar LIFE mag samen met bouwbedrijf Mathieu Gijbels en het Nederlandse SENS real estate het Stationspostgebouw in Den Haag herontwikkelen. Het gaat om een project van in totaal 230.000 m2. Fosbury and Sons uit Antwerpen zal een groot deel van het gebouw innemen.

Het Stationspostgebouw in Den Haag kent een rijke historie. Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en 9 jaar later werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.

De komende jaren wordt het gebied errond, 230.000 m2 groot, omgevormd tot een gemengde woon- en werkomgeving. Het doel is om het centrum zo met een nieuw stuk stad te verruimen. In de eerste fase gaat het om de herbestemming van het Stationpostgebouw zelf, dat zo’n 30.000 m² beslaat. Ontwikkelaar en verhuurder is LIFE.NL, een initiatief van het Antwerpse LIFE samen met de Gijbels Group. Zij worden versterkt door de Nederlandse ontwikkelaar SENS real estate. Allen zijn ze gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaves en zullen ze het pand in volle glorie herstellen.

Medio 2021

PostNL zal haar hoofdkantoor vanaf juni 2021 in het Stationspostgebouw vestigen. De rest van het gebouw wordt ingenomen door het Antwerpse Fosbury and Sons.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.