Nieuws Antwerpen Antwerpse luchtvaartmakelaar strijkt ook neer in Scandinavië

Antwerpse luchtvaartmakelaar strijkt ook neer in Scandinavië

Antwerpse luchtvaartmakelaar strijkt ook neer in Scandinavië

The Aviation Factory, één van de toonaangevende luchtvaartmakelaars in Europa, en zijn cargodochter Zeus.aero werkten de voorbije jaren nauw samen met Scandinavian Broker Group (SBG). Vanaf nu zal SBG deel uitmaken van het netwerk van The Aviation Factory.

The Aviation Factory had al vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië, Saoedi-Arabië, Koeweit en Dubai. Vanuit de nieuwe vestiging van The Aviation Factory op de luchthaven van Stockholm Arlanda zullen activiteiten ontplooid worden die gericht zijn op passagiers- en vrachtvluchten vanuit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

“Nu Andreas Gunnarsson, Håkan Nilsson, Henrik Hörlin en Martin Jonsson ons team vervoegen, krijgen we met één klap meer dan een eeuw luchtvaartexpertise bij”, zegt Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Onze expansiestrategie is gebaseerd op twee belangrijke principes: ten eerste het vinden van de juiste partner en ten tweede moet onze aanpak duidelijke toegevoegde waarde toevoegen in de regio. The Aviation Factory wil altijd dé referentie zijn in de regio’s waar het bedrijf actief is.”

Stijgende vraag

De voorbije twee decennia is The Aviation Factory (opgericht in 2000) uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en één van de toonaangevende luchtvaartmakelaars in Europa. Het bedrijf organiseert meer dan 3.500 vluchten per jaar voor productlanceringen, incentives, sportcharters, vervoer voor congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s.

In 2018 richtte The Aviation Factory Zeus.aero op, dat dag in dag uit veilige, tijdkritische deur-tot-deur luchtvrachtlevering naar waar dan ook ter wereld aanbiedt. De coronapandemie en de daarbij gepaard gaande vraag naar extra capaciteit voor het leveren van medische materialen resulteerden in een droomstart voor het bedrijf.

“Tijdens de coronapandemie heeft The Aviation Factory zichzelf heruitgevonden. We werden een belangrijke speler inzake dringende crewwissels voor schepen, repatriëring van gestrande passagiers en andere essentiële vluchten”, aldus Legein. “Hoewel de passagiersmarkt zich nog niet volledig heeft hersteld van de 50 tot 75% daling van het aantal stoelen, is de vraag naar op maat gemaakte vluchten over het algemeen met zo’n 40% gestegen. Hierdoor gaan zowel The Aviation Factory als Zeus.aero hun beste jaar ooit tegemoet qua omzet, aantal vluchten en nieuwe klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.