Nieuws Antwerpen Antwerpse Meir wordt Zweeds

Antwerpse Meir wordt Zweeds

Antwerpse Meir wordt Zweeds

kannietmeerZweden gaat straks de Antwerpse Meir domineren. De Zweedse winkelketen H&M gaat er drie nieuwe winkels openen. Er worden evenwel ook twee panden gesloten. Finaal zal H&M op de Meir liefst 5000 vierkante meter aan winkelaanbod exploiteren.

Kledingketen H&M is bezig met een serieuze verhuizing en uitbreiding op de Meir. De kledingketen heeft er al drie filialen, alleen veranderen er twee van locatie.

De Zweedse kledingketen breidde in april het bestaande filiaal op de Meir 89, vlak naast het Osterriethhuis, al aanzienlijk uit. De winkel, waar vroeger kledingzaak Bershka zat, werd overgenomen en is nu H&M Home. Dat is een winkel waar vooral keuken- en bedlinnen wordt verkocht.

Het kleinere filiaal van H&M op de hoek van de Leystraat met de Otto Veniusstraat is ondertussen vervangen door een Zara Home. Het is een concept dat te vergelijken is met H&M Home.

Ter vervanging van dit filiaal tegenover de zij-ingang van de Innovation ging H&M op zoek naar een alternatief in de Leystraat. De Zweedse kledingketen trekt over enkele maanden in het gebouw op het nummer 14-16. Dat wordt nu gebruikt door een outletstore en huisvestte vroeger een filiaal van elektronicazaak Vanden Borre. Ook de aanpalende MS Mode verdwijnt en gaat deel uitmaken van het nieuwe H&M-filiaal.

Meer richting Boerentoren, verhuist H&M van de Meir 28 naar de Meir 34-36. Ofwel van de huidige locatie in de Gaanderij die de winkelstraat met de Huidevettersstraat verbindt naar een plek dertig meter verder.

Daar zijn nu de kledingzaken s.Oliver en Comma gevestigd. H&M kiest voor deze plek omdat de ruimte moderner en groter is. Welke zaak het filiaal van H&M uiteindelijk zal vervangen in de Gaanderij, is momenteel nog niet duidelijk.

De overname van Meir 97 kwam er in een deal met Inditex, dat het pand huurde en er een vestiging van Bershka heeft. Die verhuist nu naar Meir 37-39. Inditex kreeg als compensatie ook het historische hoekpand op Leysstraat 2-4 aangeboden, waar onlangs een Zara Home werd geopend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.