Nieuws Antwerpen Antwerpse Nalantis ontwikkelt jobplatform voor Rio de Janeiro

Antwerpse Nalantis ontwikkelt jobplatform voor Rio de Janeiro

Antwerpse Nalantis ontwikkelt jobplatform voor Rio de Janeiro

ANTWERPEN – Nalantis, dat AI-software voor verschillende sectoren ontwikkelt, gaat een samenwerking aan met de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro. Op initiatief van burgemeester Marcelo Crivella zal het Antwerpse technologiebedrijf de inwoners helpen bij hun zoektocht naar een job. Dat zullen ze doen door een intelligent jobplatform op te zetten dat werkzoekenden via artificial intelligence matcht met vacatures.

Het platform werkt via het principe van natural language understanding, ofwel het begrijpen en analyseren van gewone taal. Zo hoeven de gebruikers geen voorgekauwd lijstje in te vullen met informatie over zichzelf, maar kunnen ze simpelweg hun cv uploaden of zelfs een kort tekstbericht of een voice message achterlaten.

De software begrijpt zo in no-time naar welke job de inwoners op zoek zijn en aan welk profiel ze beantwoorden. Zo wordt de job hunt in Rio de Janeiro voor het eerst echt mobiel, helemaal op maat van de jobgerichte, urban lifestyle die daar heerst.

De lancering van het jobplatform wordt voorzien voor midden februari 2020. Ook bedrijven zoals VDAB, Febelfin en Stad Gent vertrouwen op Nalantis-technologie om hun processen te optimaliseren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.