Nieuws Antwerpen Antwerpse NewMotion bereikt mijlpaal

Antwerpse NewMotion bereikt mijlpaal

Antwerpse NewMotion bereikt mijlpaal

ANTWERPEN – NewMotion​, toonaangevend leverancier van slimme laadoplossingen in Europa, kondigt de aansluiting van het 155.000​ste laadpunt in zijn Europese roamingnetwerk aan. Het gaat om een belangrijke mijlpaal.

NewMotion biedt Europese rijders van elektrische voertuigen (EV) in 35 landen eenvoudige toegang tot zijn uitgebreide netwerk van openbare laadpunten. De uitgebreide laadinfrastructuur met meer dan 155.000 laadpunten biedt EV-rijders het gemak om elektrische voertuigen overal op te laden waardoor e-mobiliteit toegankelijker wordt. NewMotion biedt EV-rijders eenvoud doordat slechts één laadpas, één app en één maandelijkse factuur nodig zijn voor al hun laadsessies.

“We zijn trots dat ons Europese roamingnetwerk deze geweldige mijlpaal van 155.000 laadpunten heeft bereikt. Dankzij de samenwerking met meer dan 200 roamingpartners zorgen we voor een laagdrempelige laadervaring voor EV-rijders in heel Europa”, aldus Melanie Lane, ceo NewMotion. ​“Slechts een jaar nadat we de 100.000ste aansluiting hebben aangekondigd, wordt nu het 155.000ste laadpunt toegevoegd aan het roamingnetwerk. Daaruit blijkt dat we, net als de vraag naar elektrisch rijden, opschalen. We houden dit tempo aan om de weg vrij te maken voor een slimmere en schonere toekomst van energiegebruik.”

De beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur is voor EV-rijders een belangrijke overweging bij de overstap naar elektrisch rijden. Roaming, of interoperabiliteit, is het creëren van een open netwerk waar rijders met slechts één laadpas toegang hebben tot de laaddiensten van alle operators binnen het netwerk. Op dit moment heeft de Europese EV-rijder gemiddeld 2,5 laadpassen op zak.

NewMotion, sinds 2017 lid van de Shell-groep, werkt samen met veel verschillende partijen zoals autofabrikanten, leasemaatschappijen en multinationals om e-mobiliteit vooruit te helpen. Het Belux hoofdkantoor is in Antwerpen gelegen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.