Nieuws Antwerpen Antwerpse ondernemers steunen daklozen

Antwerpse ondernemers steunen daklozen

Antwerpse ondernemers steunen daklozen

ANTWERPEN – Enkele bewoners uit het stadscentrum hebben het initiatief genomen om vrijblijvend een hulpactie op te zetten voor de Antwerpse Daklozen. Ook Sonja Patteet, eigenares van dagbladhandel Klapkrant, en Dirk Verbeeck, zaakvoerder van Bonache, steunen het initiatief.

“Met kleinschalige en gerichte projecten willen we hulp bieden op plaatsen waar directe nood is en waar andere hulp dikwijls achterwege blijft”, zegt mede-initiatiefnemer Dirk Verbeeck, die het initiatief nam samen met Sonja Patteet (dagbladhandel Klapkrant), Karel Peeters (vrijwilliger De Steenhouwer en Werk Der daklozen) en Koen Nissen (CAW Antwerpen).

In de eerste plaats willen de initiatiefnemers geld inzamelen om medicatie en verzorgingsmiddelen aan te kopen voor het zorgteam CAW Antwerpen. Het zorgteam in de Van Schoonhovenstraat helpt de daklozen bij verzorging van bijvoorbeeld kleine wonden, mondwonden, voetverzorging, enzovoort.

“Op deze afdeling is er dagelijks nood aan kousen en ondergoed. Ook hier proberen we via onze aankopen aan tegemoet te komen. Daarnaast kopen we ook andere nuttige producten aan zoals rug- en slaapzakken, enzovoort. Ook verzorgde tweedehandskleding is welkom. Belangrijk hierbij is dat we deze gericht bezorgen aan organisaties waarvan we weten dat ze bij de juiste personen terechtkomen.”

Bij de dagbladhandel van Sonja Patteet staat een rospot waar bezoekers hun kleingeld kunnen achterlaten. Dit brengt elke maand enkele tientallen euro’s op waarmee de aankopen gebeuren. Ook werd er een aparte rekening geopend voor stortingen.

Bonache, specialist in Projectsourcing en Search & Selection, en haar zaakvoerder Dirk Verbeeck zetten zich wel vaker in voor het goede doel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.