Nieuws Antwerpen Antwerpse ondernemers werken samen rond slimme innovaties

Antwerpse ondernemers werken samen rond slimme innovaties

Antwerpse ondernemers werken samen rond slimme innovaties

Als zelfstandige heb je een drukke agenda. Voor een innovatief idee hoef je gelukkig niet ver te zoeken: bij een ondernemer om de hoek bijvoorbeeld. Het is alleen een kwestie van de juiste ondernemers te vinden die je kunnen inspireren.

“Een efficiënte manier om van nieuwe innovaties een waterdicht verhaal te maken, is door de krachten te bundelen.”

Het roomijs van IJsboerke en de koffie van Rombouts. Dat smeekte om een combinatie … en die is er nu! De twee bedrijven leerden elkaar kennen als medesponsors van de Rode Duivels en daaruit ontstond een unieke en heerlijk smakende samenwerking. Na de eerdere samenwerkingen met de koekjes van Jules Destrooper en chocolade van Chocolade Jacques krijgt het prestigieuze label Belgian Originals er dus nu met koffieroomijs een kwaliteitssmaak bij.

Expertise + expertise = expertise²

Innoveren doe je immers niet vanop je eiland. Neem bijvoorbeeld Telenet, dat samen met Studio Brussel de mogelijkheden van radio-ervaring op televisie wilde onderzoeken. Telenet werkte voor eerdere innovatieve projecten al samen met de techneuten van het Antwerpse icapps en die werden ook nu weer ingeschakeld. Jonas Keersmaekers van Telenet: “Het was echt nuttig om de evoluerende eisen van luisteraars te begrijpen, tegenover de behoeften van een muziekzender. En dat alles ondersteund door technologische oplossingen.” Ook Wouter Martens van icapps is tevreden: “We zijn ervan overtuigd dat er, dankzij de mindset en de match tussen beide bedrijven, nog mooie resultaten uit deze samenwerking zullen voortkomen.”

Krachten bundelen

Een efficiënte manier om nieuwe innovaties tot een waterdicht verhaal te maken, is door de krachten te bundelen. Dat is precies wat technologiebedrijven en Smart Cities-pioniers Rombit uit Antwerpen en Merkator uit Asse deden.  Geert De Coensel van Merkator: “Door de combinatie van ons succesvol Eagle platform met Rombit’s A-Sign technologie, kunnen we stedelijke en rurale regio’s een totaaloplossing bieden. Dankzij dit partnership wordt dit Eagle platform opengesteld aan alle Rombit klanten, en kunnen de Eagle klanten gebruik maken van de slimme parkeerverbodsborden van Rombit”. Ook Jorik Rombouts van Rombit gelooft in de meerwaarde van de samenwerking “Onze Belgische steden en gemeenten krijgen de garantie dat beide bedrijven investeringen zullen blijven doen om tegemoet te komen aan de toekomstige uitdagingen van Smart Cities, elk bedrijf vanuit zijn eigen unieke focus.”

Bouw aan je netwerk

Maar hoe vind je elkaar? Of beter, hoe vind je gelijkgestemde ondernemers zonder kostbare tijd te verliezen? Hier komt KBC Vindr op de radar. KBC Vindr is een slimme online dienst waarop je jezelf als ondernemer registreert en je voorkeuren en interesses aanduidt. Dat gaat erg snel en vlot.

Het slimme algoritme van KBC Vindr gaat met die informatie op zoek naar ondernemers met een soortgelijk profiel en brengt jullie in contact. Wat er daarna gebeurt, beslis je zelf. Een snelle chat over een gezamenlijk project? Afspreken voor een goede babbel? Of een bedrijfsbezoek plannen? KBC Vindr organiseert, faciliteert en bouwt mee aan jouw netwerk.

Wil je ook ideeën uitwisselen met gelijkgestemde ondernemers uit Antwerpen en omgeving? Laat je inspireren door een van de vele ondernemers die zich al registreerden op KBC Vindr, de eerste online matchmaker van KBC waar ondernemers elkaar op een gemakkelijke manier kunnen vinden om elkaar te inspireren of zelfs samen te werken. Benieuwd welke match jij op KBC Vindr kan vinden? Registreer je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.