Nieuws Antwerpen Antwerpse ontwikkelaar Vooruitzicht ziet verkoop nieuwbouw boomen

Antwerpse ontwikkelaar Vooruitzicht ziet verkoop nieuwbouw boomen

Antwerpse ontwikkelaar Vooruitzicht ziet verkoop nieuwbouw boomen

ANTWERPEN – Terwijl de notarissen het aantal vastgoedtransacties zien dalen, klinkt bij de projectontwikkelaars en hun beroepsvereniging een ander verhaal. Dankzij de digitalisering kunnen zij hun activiteiten doorzetten en zien ze zelfs een stijging in het aantal verkopen. Zo ook de grootste projectontwikkelaar van Antwerpen, Vooruitzicht. Zij zien het aantal verkoopsafspraken met veertig procent stijgen dezer dagen.

Projectontwikkelaars hebben de gewoonte om huizen of appartementen te verkopen die nog gebouwd moeten worden. En dus is er van een bezoek of rondleiding ter plekke vaak sowieso geen sprake. Dat speelt vandaag, in volle coronatijd, meer dan ooit in hun voordeel.

“De afgelopen weken hebben we het aantal digitale verkoopsafspraken met bijna 40 procent zien stijgen. Via handige tools kunnen we de kandidaat-kopers onze bouwplannen en renderbeelden tonen zoals we het tijdens een fysieke afspraak zouden doen. De klanten zijn buitengewoon positief over onze aanpak en de middelen die we beschikbaar stellen om het proces naar wens te laten verlopen. Het is meer dan ooit het moment om online kandidaat-kopers te bereiken”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht.

Digitaal verkoopproces

Het blijft overigens niet alleen bij het virtueel bekijken van beelden of bouwplannen. Bij Vooruitzicht – een van de grootste Antwerpse projectontwikkelaars – merken ze dat ook de verkoop sneller afgehandeld wordt. Waar heel dit proces vroeger gemakkelijk vijf weken in beslag nam, handelen ze een doorsnee verkoop vandaag op twee à drie weken af. Dat is dubbel zo snel en nooit gezien volgens de ontwikkelaar.

Aangezien verkoopsovereenkomsten digitaal kunnen worden ondertekend, is het verkoopproces nu ook grotendeels gedigitaliseerd.

Vandaag heeft Vooruitzicht dertien projecten lopen in de provincie Antwerpen. Volgens de projectontwikkelaar zou digitaal verkopen op deze manier ook na de coronacrisis wel eens de norm kunnen worden.

“We geloven dat deze digitalisering op termijn de norm wordt. Een dergelijke aankoop doen zonder fysiek aanwezig te zijn op kantoor, komt alleen tot stand als er vertrouwen is. Onze reputatie en het 115-jarige bestaan dragen hier uiteraard aan bij. Wij zijn alleszins klaar om deze manier van werken ook na de coronacrisis verder te zetten.”, besluit Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.