Nieuws Antwerpen Antwerpse Orsini Diamonds wordt Checkpoint Diamond

Antwerpse Orsini Diamonds wordt Checkpoint Diamond

© Stad Antwerpen

Antwerpse Orsini Diamonds wordt Checkpoint Diamond

Koop je een diamant of  juweel met een of meerdere diamanten in Antwerpen en doe je dat in een zaak zonder het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’? Dan kan je je aankoop voortaan gratis laten checken op echtheid en kwaliteit. Orsini Diamonds, met winkel op de Keyserlei, werd daarvoor aangesteld als ‘Checkpoint Diamond’.

Juwelier Orsini Diamonds, gelegen vlakbij de diamantwijk, voert voortaan gratis kwaliteitschecks van in Antwerpen aangekochte stenen volledig onafhankelijk uit. Ze bekijken de echtheid en kwaliteit van de aangekochte stenen en juwelen en streven ernaar de koper binnen het kwartier een attest te bezorgen. Wanneer er een probleem is, kan de koper met zijn aankoop en het attest teruggaan naar de handelaar, en/of klacht neerleggen bij een officiële instantie. 

“In onze zaak staan vertrouwen en transparantie centraal, daarom hebben we ervoor gekozen om samen met de stad onze schouders onder dit project te zetten. We willen er zo voor zorgen dat mensen met een gerust hart hun droomjuweel in Antwerpen kunnen kopen”, aldus Olivier Claus, zaakvoerder van Orsini Diamonds.

Antwerpen telt 24 juweliers die  in het bezit zijn van het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant.

Proefproject

Checkpoint Diamond is een initiatief van stad Antwerpen en is erop gericht om consumenten zowel te sensibiliseren als te beschermen, alsook om malafide handelaars te ontmoedigen. In eerste instantie gaat het om een proefperiode van 6 maanden. Wordt het project succesvol bevonden, dan wordt het met 6 maanden verlengd en blijft Orsini Diamonds Checkpoint Diamond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.